Testületi döntések (képgalériával)2018. szeptember 27. (csütörtök) 19:00 - Önkormányzatnews/7369_0_300.jpgA költségvetésről szóló rendelet módosításáról, valamint a városrehabilitációs keret felosztásáról egyeztetett ma többek között a képviselő-testület. A tanácskozáson több kérdésben is kialakult kisebb vita, végül azonban minden előterjesztést megszavaztak a városatyák.

Az idei költségvetésről szóló önkormányzati rendelet került először napirendre a képviselő-testület ma délelőtti tanácskozásán. Az előterjesztésből kiderült, hogy a jelentősebb összegek projektekhez köthetők. A közeljövőben azonban egy jelentős iparűzési adó-befizetőt elveszít a város. A napirendi pontot 9 igen és 3 nem szavazattal, egy tartózkodás mellett fogadták el. Kisebb vitát a Környezetvédelmi Intézkedési Tervről szóló előterjesztés váltott ki. Több területi képviselő is azt nehezményezte, hogy velük nem egyeztettek a kidolgozáskor. Nem volt teljes az egyetértés a városrehabilitációs keret felosztásában sem. Obbágy Csaba módosító indítványt nyújtott be, hogy a Sajóvárkonyi Általános Iskola folyamatban lévő, 80 millió forint értékű felújítását hárommillió forinttal egészítse ki az önkormányzat. Erre azért lenne szükség, mert az étkeztetést szolgáló épületrészek nem a tankerület, hanem a város tulajdonában vannak, így a pályázatba azokat nem lehetett belefoglalni.

„Előfordulhat, hogy az adott épület egy része felújított, kivakolt és kifestett, korszerű nyílászárókkal ellátott lesz, míg ugyanennek az épületnek a folytatása málló vakolatú, repedezett falú, korhadt ajtókkal és ablakokkal felszerelt marad. Éppen az a része az épületnek, ahol leginkább indokolt a higiéniai előírások szigorú betartása” - mondta Obbágy Csaba, a Fidesz-KDNP területi képviselője.

Janiczak Dávid polgármester azt javasolta, hogy várjanak a kiegészítéssel, amíg a város pénzügyi helyzete rendeződik, átláthatóbb lesz. Obbágy Csaba módosító javaslatát végül 9 nem szavazattal, 4 igen ellenében elutasították. Szintén nem támogatták Tóth Pál módosítóját, amely egy Bolyki főúti szakasz aszfaltozását tartalmazta.

„Jelenleg a városban több olyan utca van, amely már szinte járhatatlan, aszfaltot soha nem is látott, esetleg még murvázás tekintetében is el van maradva. Ezen háztömbök két oldalról vannak úttal körbevéve, a másik út teljes mértékben járható, jó állapotú” - tette hozzá Janiczak Dávid, polgármester.

Vitális István egy régóta fennálló probléma megoldásáról beszélt. Egy szentsimoni kereszteződésben hosszú ideje kátyúk tömege nehezíti a közlekedést.

„Talán nem is kaptam még annyi jelzést, mióta képviselő vagyok, mint a Bornemissza út és a Krúdy Gyula utca kereszteződésénél található árokrendszer megszüntetése kapcsán. Ez már nemcsak autóval, hanem kerékpárral is alig volt járható. A mai nappal a döntés másodperceken belül megszületik, és a kereszteződés meg fog újulni” - fogalmazott Vitális István, független területi képviselő.

A folytatásban döntés született arról, hogy Aradi vértanúk terének nevezik el a szennai Damjanich út és Bercsényi út kereszteződésében fekvő területet, az ott készülő emlékművet október hatodikán avatják fel. Ezt követően helyiségigények elbírálásáról és alapítványok támogatásáról egyeztettek, majd az idei tanév kezdetéről és az Ózdi Távhő gázbeszerzéséről szóló tájékoztatókat hallgatták meg a grémium tagjai.


369_0_t 369_1_t 369_2_t 369_3_t
369_4_t 369_5_t 369_6_t 369_7_t
369_8_t 369_9_t 369_10_t 369_11_t
369_12_t 369_13_t 369_14_t
Vissza