Országos harmadik2018. szeptember 25. (kedd) 19:00 - Híreknews/7353_0_300.jpgMiskolc után Budapesten is a legjobbak között futott fel a lépcsőn Fábián Norbert, az Ózdi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság törzsőrmestere. Egyedüli ózdi indulóként, Norbira az Országos Lépcsőfutó Bajnokságon 23 emelet és 414 lépcsőfok várt.

A versenyt ezúttal is a hagyományos fővárosi helyszínen, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Nagyvárad téri épületében rendezték meg. Az embert próbáló feladatot száznegyvenhárman teljesítették Az indulóknak teljes védőfelszerelésben, acélpalackos légzőkészülék használatával kellett magukat felküzdeni a célig. A versenyzők nemek és korcsoportok szerinti osztásban, egyéniben és párban vágtak neki a több száz lépcsőnek, húsz kilónál is nehezebb felszereléssel.

Az ózdi fiatalember kategóriájában mindenkit maga mögé utasított és 2 perc 54 másodperces menetelésével az élen végzett, így 3 másodperccel felülmúlta tavalyi eredményét is. Teljesítménye alapján az abszolút értékelésből pedig az derült ki, hogy az ózdi parancsnokság csapatát erősíti az ország harmadik leggyorsabb lépcsőfutó tűzoltója.


Vissza