Távozó szakember2018. szeptember 20. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/7338_0_300.jpgLeköszön posztjáról az Ózdi Football Club vezetőedzője, Gálhidi György. A pro licences szakember még a csapattal tart a hétvégi, Oroszlány elleni Magyar Kupa mérkőzésre, ám ezután a Kazincbarcika SC együttesét segíti majd. Arról, hogy a későbbiekben ki irányítja majd a fekete-fehérek első csapatát, a jövő hét elejére ígértek tájékoztatást.

2018. július 12-én sajtótájékoztató keretében jelentette be az Ózdi Football Club vezetése, hogy a későbbiekben nem Farkas Simon irányítja az első csapatot. Akkor érkezett Ózdra Gálhidi György, aki elmondta, hogy tetszenek neki azok a szakmai célok, amelyeket az egyesület felvázolt előtte. Most mégis úgy alakult, hogy feláll a kispadról.

„Néha rossz vagy fájó döntéseket is meg kell hoznunk, sajnos így vagyok Ózddal is. Ugye három hónap vagy egy kicsit több időt töltöttem el ott. Nagyon megszerettem a várost, a csapatomat és játékosaimat. Fájó szívvel megyek el, de nagy kihívás az NB II-ben dolgozni. Nem vagyok már egy fiatal titán, akit több helyre is hívnának, és bármennyire is fáj az Ózd elhagyása, be kellett vállalnom a Kazincbarcika irányítását” - nyilatkozta Gálhidi György, az Ózdi FC leköszönő vezetőedzője.

Gálhidi György a B.-A.-Z. megyei első osztályban öt mérkőzésen segítette a fekete-fehéreket. Minden találkozón támadó szellemben küldte pályára övéit. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen huszonegy találatra csupán kétszer tudtak válaszolni az ellenfelek. A gárda nem csak a bajnokságban, de a Magyar Kupában is érdekelt. Itt még számíthatnak tanácsaira a fiúk.

„Az ózdi futball számára egy nagyon fontos mérkőzés következik. Ez a következő Magyar Kupa forduló Oroszlányban. Mi azt kértük Gálhidi Györgytől, hogy a lehetőségeihez mérten a lehető legjobban segítse a csapat felkészülését ebben a pár napban még. Nagyon fontos dolog volt az, hogy ezt elvállalta” - mondta Gál László, az Ózdi FC elnöke.

Arról, hogy ki látja majd el a vezetőedzői feladatokat az Ózdi Football Clubnál, hivatalos tájékoztatás még nem érkezett. Várhatóan a jövő hét elején jelentik be az újonnan kinevezett szakembert.

Vissza