Hosszabb menetidő2018. szeptember 19. (szerda) 19:00 - Híreknews/7332_0_300.jpgHétfőtől ismét megváltozott a forgalmi rend Sajószentpéter belterületén a 26-os és 27-es főutak keresztezésében épülő körforgalomnál. Erről adott tájékoztatást a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az új korlátozás szerint az arra haladó járműveket átterelik a csomópont már elkészült déli oldalára, ahol fél pályán, váltakozó irányban lámpás és szükség szerint jelzőőrös irányítás mellett lehet közlekedni.

A 20 tonnánál kisebb össztömegű járművek Edelény és Tornanádaska irányába önkormányzati utakon közlekedhetnek, míg a 20 tonnánál nehezebbek Ózd irányából Mucsony, Miskolc felől Sajóecseg felé kerülhetnek. A körforgalmat százötvenegy millió forintos európai uniós és tizenegymilliós önkormányzati forrásból építik meg, de a munkálatokhoz a BorsodChem Zrt. is hozzájárult tizenötmillió forinttal. Az útfejlesztésre azért volt nagy szükség, mert a területen gyakorlatilag két egyenrangú út találkozott, ráadásul mindkettőn hatalmas volt a forgalom. A csomópont elkészülését követően az autósok könnyebben tudják majd használni a kereszteződést, egyértelműbbek lesznek az elsőbbségadási szabályok és kerékpárral is biztonságosabban lehet majd közlekedni.

A kivitelezés első üteme eredetileg augusztus végén zárult volna, viszont a közműkiváltások során egy be nem tervezett ivóvíznyomócsövet is cserélni kellett, ami egy hétig akadályozta az útépítést. A körforgalom kialakításával várhatóan október végére készülhet el a kivitelező, addig viszont hosszabb menetidőre számíthatnak az arra közlekedők. Az aktuális forgalmi helyzetről az Útinform szolgálatánál a +36-1-336-2400-s telefonszámon, illetve a www.utinform.hu weboldalon lehet tájékozódni.

Vissza