Ovis olimpia (képgalériával)2018. szeptember 19. (szerda) 19:00 - Városnews/7331_0_300.jpgVárosunk is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét programsorozatához. A kezdeményezés egyik eleme az Autómentes Nap. Ennek keretében az Olvasó parkolójában a legkisebb ovisok mini olimpián vettek részt. A kezdeményezés elsődleges célja, hogy felhívják az emberek figyelmét a környezet védelmére és az egészséges életmód fontosságára.

Gyerekzsivajtól volt hangos kora reggel az Olvasó parkolója, ugyanis ezen a helyszínen szervezték meg a helyi óvodások miniolimpiáját. A zenés programon különböző próbatételek vártak a kicsikre. A feladatok igencsak átmozgatták az apróságokat, és ehhez még az időjárás is kedvezett nekik. A gyorsaság és az ügyesség volt a legfontosabb tényező, és persze a küzdeni akarás is számított.

„Jól érzem magam, mert itt vagyunk az óvodával” - mondta Hornyák Zénó.

„Mindenki nagyon jól érzi itt magát. Ez a legjobb nap. Azt gondoljuk, hogy mi fogunk nyerni, és meg akarjuk csinálni. Ez a legjobb napunk” - nyilatkozta Simon Merse.

A versenyen tizenkét óvoda képviseltette magát, a kicsik pedig beleadtak mindent, hogy csapatuk minél jobb helyezést érjen el. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre népszerűbb Magyarországon, 2017-ben is több mint 200 település vett részt a programokban.

„Idén tizenhetedik alkalommal kerül megrendezésre, szeptember 16-22. között az Európai Mobilitási Hét, amelyhez a mi intézményünk Ózd Város Önkormányzatával együttműködve került kapcsolatba. Az önkormányzat nyújtott be egy pályázatot, amiből megvalósulhat ez az egy héten át tartó rendezvénysorozat. A program tegnap kirándulással kezdődött. Túra és szalonnasütés várta az érdeklődőket a Drótos-tetőn” - fogalmazott Pappné Szalka Magdolna, az Ózdi Művelődési Intézmények igazgatója.

Az ovis olimpiát végül az Alkotmány Úti Óvoda nyerte meg, de minden résztvevő kapott ajándékcsomagot és gyümölcsöt is. A második helyen végzett a Nemzetőr úti, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig az Újváros Téri Óvoda csapata állhatott fel. A programsorozatban az általános és középiskolás diákok is részt vesznek, pénteken pedig egy kerékpáros felvonulással zárják majd a hetet. Azokat az iskolákat, amelyek a legtöbb diákkal indulnak neki a túrának, értékes nyereménnyel jutalmazzák.


331_0_t 331_1_t 331_2_t 331_3_t
331_4_t 331_5_t 331_6_t 331_7_t
Vissza