Ünnepi templombúcsú (képgalériával)2018. szeptember 18. (kedd) 19:00 - Egyháznews/7328_0_300.jpgLelki napot és templombúcsút tartottak a hétvégén a II. János Pál Katolikus Általános Iskolában, illetve az Ív úti Szent Kereszt Felmagasztalása templomban. Szombaton az előadásoké, a szentségimádásé, a beszélgetéseké volt a főszerep, míg vasárnap ünnepi szentmisét, illetve körmenetet tartottak.

Szőke Gábor plébános előadásával kezdődött az Életünk Krisztus elnevezésű lelki nap a II. János Pál Katolikus Általános Iskolában. Arra a kérdésre kereste a választ, hogy ki Krisztus, és milyen szerepet tölt be az életünkben. Ezután tanúságtételek következtek: a Keszei és a nemrég Ózd határában autóbalesetet szenvedett Győri család csodával határos megmeneküléséről beszélt Mischinger Ferenc plébános.

„Nagyon sokan a Győri család miatt jöttek el, akik nemrég nagyon súlyos autóbalesetet szenvedtek. Ők eljöttek beszélni erről, tanúságot tenni, hogy hogyan is élték meg ők ezt a balesetet, és hogy egy keresztény embernek hogyan kell hozzáállnia egy ilyen eseményhez. Hogy nem azt kell mondani, hogy milyen ez a Jóisten, hogy ilyet csinál egy keresztény, vallásos családdal, hanem azt, hogy a Jóisten megvédte őket. Az ördög ármányától megvédte, megmentette őket” - fogalmazott Bokor Péter, a Szent Kereszt Plébánia egyháztanácsának tagja.

Az előadások között élőzenés betétek hangzottak el, a résztvevők együtt énekelték a szenteket dicsőítő dalokat. Az egész napos rendezvény programjait úgy alakították ki, hogy mindenki megtalálja benne azt, amit keres. Másnap az Ív úti Szent Kereszt Felmagasztalása templomban tartottak ünnepi szentmisét a plébánia 125 éves fennállásának alkalmából.

„Tartunk egy szép nagy misét, ahol Jézus táplál bennünket az igéjével, a tanításával és a saját testével is. Meg azzal, hogy együtt van a közösség, tehát hogy jól érezzük magunkat: hogy kimegyünk és hirdetjük ott a körmenetben, hogy Jézus él, Jézus szeret és értünk támadt fel harmadnapra” - mondta Mischinger Ferenc, plébános.

A misét Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye nyugalmazott püspöke celebrálta, aki egyébként Mischinger Ferenc atya lelki vezetője volt. Prédikációjában a kereszténység, a kereszt és Krisztus kapcsolatáról, illetve a vallás mögöttes tartalmáról beszélt. A szentmisét ünnepi körmenet követte, a hívek énekelve járták be a templom környezetét.


328_0_t 328_1_t 328_2_t 328_3_t
Vissza