Színes paletta (képgalériával)2018. szeptember 17. (hétfő) 19:00 - Kultúranews/7324_0_300.jpgIdén is csatlakozott városunk a Kulturális Örökség Napjaihoz. A város művelődési intézményei egész napos programkavalkáddal készültek a helyieknek. Az Olvasó parkolójában zenés gyermekműsor, bábszínház és kézműves foglalkozások várták a kicsiket, míg a Muzeális Gyűjteményben az érdeklődők megtekinthették a jelenlegi tárlatot, illetve a régészet rejtelmeibe is betekintést nyerhettek.

Kulturális örökségünk sokszínűsége került a fókuszba városunkban az elmúlt hétvégén. Szombaton délelőtt az Olvasó parkolójában a gyerekeknek kedveztek a szervezők. A legkisebbek Varga Feri és Balássy Betty zenés műsorát élvezhették. A helyi intézmények már évek óta csatlakoznak a kétnapos országos kezdeményezéshez.

„Minden évben különböző újszerűségeket próbálunk kitalálni. Legfőbb célunk az, hogy jöjjenek el az intézményeinkbe és látogassák meg azokat. Hiszen egyfajta fizikai értelemben is azt gondolom kellemes környezet, akármelyikre gondolok. Természetesen olyan programokkal igyekszünk ezt színesíteni, amely a családok teljes skáláján mozogva kínál értéket hordozó programokat” - fogalmazott Pappné Szalka Magdolna, az Ózdi Művelődési Intézmények igazgatója.

A gyerekek önfeledten játszottak az óriás ugrálóváron, a trambulinon és a játékszőnyegen. A Városi Könyvtár a gyermekirodalomra fektette a hangsúlyt ezen a napon. A kreatív fiatalok hűtőmágneseket is készíthettek kedvenc könyvük főszereplőjéről. Csillámtetkó, lufihajtogató bohóc és csocsóasztal is várta a családokat. A rendezvényre az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai is kitelepültek standjukkal, ahol a felnőttek felmérhették egészségi állapotukat. A nagyobbak KRESZ-pályán is végighaladhattak, ezzel tesztelve közlekedési és ügyességi tudásukat. Az Ózdi Muzeális Gyűjtemény és a Gyártörténeti Emlékpark is színes programkavalkáddal várta az érdeklődőket. Itt a helytörténeti tárlatba nyerhettek betekintést.

„Én úgy gondolom, hogy ez a múzeum egy elég átfogó képet kínál Ózd és környékének a hagyományairól és múltjáról. Mindenkinek van olyan információ, ami újdonságot jelent, de ugyanakkor olyan is van, ami már az ő számára ismert, és ez a jó. Így gyakorlatilag érzelmileg is érintetté válnak a látogatók” - mondta Darvayné Vincze Tímea, múzeumpedagógus.

A Kulturális Örökség Napjainak célja, hogy közelebb hozza a kulturális intézményekhez a lakosságot, még jobban megismertessék tevékenységüket, és kellemes kikapcsolódási lehetőséget teremtsenek mindenki számára.


324_0_t 324_1_t 324_2_t 324_3_t
324_4_t 324_5_t 324_6_t 324_7_t
324_8_t 324_9_t 324_10_t 324_11_t
324_12_t
Vissza