Egyenlő erők (képgalériával)2018. szeptember 17. (hétfő) 19:00 - Sportnews/7323_0_300.jpgElőször vesztett pontot idén a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban az Ózdi Football Club együttese. A mieink hazai közönség előtt nem bírtak a Máddal, a viszonylag gyorsan megszerzett előnyt nem tudták megtartani a mérkőzés végéig. Így is vezetik azonban a pontvadászatot, de előnyük egyetlen pontra olvadt a Bőcs előtt.

A Máddal vívta idei harmadik hazai bajnokiját az Ózdi Football Club megyei első osztályú együttese. A találkozót a vendégek kezdték veszélyesebben: az 5. percben Fodor Alexnek kellett hárítania egy szabadrúgást, majd egy eladott labdából szerezhettek volna vezetést a piros mezesek. A folytatásban átvették a kezdeményezést Gálhidi György fiai, a 20. percben pedig Ádám Ferenc József passza után Danyi Péter talált be tizenegy méterről Madarasi hálójába. Az első játékrész második felében a Mád sokat tett az egyenlítésért, a csapatok mégis egygólos ózdi előnnyel vonulhattak szünetre.

Fordulás után a fekete-fehérek egy huszonöt méteres kapufával jelezték, hogy győzelemre törnek. Később mégis a mádiak örülhettek: az 58. percben Bakos Zsolt vállalt el egy lövést távolról. A labda megpattant a menteni igyekvő védő lábán, és a kapuban kötött ki. A mérkőzésen újabb gól már nem esett, a hajrában már csak egy sérülés adott okot ijedségre. Ádám Ferenc József maradt a földön, több percig ápolták. Mint utóbb kiderült, komolyabb baj nem történt, de a támadó mindkét lába görcsöt kapott. A találkozó után Gálhidi György csalódottan értékelt: elmondta, a csapat teljesen mást mutatott, mint az idegenbeli- és kupameccseken.

„Hajtottunk nagyon. Sokat futottunk, sokat dolgoztunk. De egyrészt az utolsó passzok nem sikerültek, másrészt a középpályán kevés labdát szereztünk. Nem jöttek be úgy a kontráink. Megvolt a labda, megvoltak a szituációk, de nem tudtuk befejezni pontosan. Az utolsó passz, az utolsó beadás hiányzott. Nem tudom. Sokat dolgoztak a fiúk, de ez most így sikerült sajnos” - értékelt Gálhidi György, az Ózdi FC vezetőedzője.

A Mád játékos-edzője úgy látta, csapata akár a győzelmet is megszerezhette volna. Szűcs Ádám maga is végigjátszotta a mérkőzést, a kilencven perc során pozitívumokat is tapasztalt, de azt mondja, sokat kell még fejlődniük.

„Hozzáállásban nagyot léptünk előre. Látszik, hogy Ózdon megmozdult valami, és egy ütőképes csapat van kialakulóban. Szerintem megnehezítettük a listavezető dolgát, a szívem azt mondja, hogy talán nyerhettünk is volna. De értelemszerűen az ózdiaknak is volt lehetőségük, így igazságos döntetlen született” - mondta Szűcs Ádám, a Mád FC játékos-edzője.

A mieink hat forduló után továbbra is vezetik a bajnokságot, igaz, előnyük egyetlen pontra olvadt a Bőcs előtt. A Mád változatlanul a tizenharmadik helyen áll. Az Ózdi FC-re vasárnap délután három órától Magyar Kupa-mérkőzés vár Oroszlányban, a Bükkzsérc elleni bajnokit pedig emiatt elhalasztották.


323_0_t 323_1_t 323_2_t 323_3_t
Vissza