Erősödő ingatlanpiac (képgalériával)2018. szeptember 12. (szerda) 19:00 - Városnews/7309_0_300.jpgMegnőtt a lakások iránti kereslet Ózdon. A bérlők és a vásárlók többsége az Újváros tér, Bolyok és a Városközpont környékét részesíti előnyben. Családi házak tekintetében népszerűek a Bolyok és Ráctag környéki ingatlanok. Az Ózdinvestnél jelenleg egyetlen kiadó lakás sincs, de érdemes figyelni az apróhirdetéseket és az ingatlanirodák ajánlatait.

Ózd Város Önkormányzatának tulajdonában megközelítőleg kilencszáz lakás van, amelyeket az Ózdinvest Kft. üzemeltet. Jelenleg az intézmény összes ingatlanát bérlik, csupán a lakhatatlan házak üresek.

„Az önkormányzati bérlakások iránti kereslet az utóbbi hónapokban rendkívül megnőtt. Minden lakást, amelyet pályázatra kiírunk, azt a pályázati eljárás során hasznosítani tudunk, és a licit eljárás minden esetben sikeresen lezajlik” - mondta dr. Tóth Andrea, az Ózdinvest Kft. ügyvezetője.

Amennyiben egy önkormányzati lakás megüresedik, pályázati úton igyekeznek azt kiadni. Az érdeklődőknek számos feltételnek kell megfelelniük, vagyis munkaviszonnyal vagy nyugdíjjal kell rendelkezniük. Szociális lakáshoz pedig csak akkor juthat az igénylő, ha szerepel az úgynevezett szociális névjegyzékben. Ehhez különféle igazolásokat és nyilatkozatokat kell benyújtani, valamint egy több oldalas kérelmet is ki kell tölteni. Panellakások tekintetében a legnépszerűbbek az Újváros tér, Bolyok, illetve a belváros térségében található ingatlanok. Családi házaknál favoritnak számít a Bolyki főút környéke és a Március 15. utca.

„Folyamatosan nő a kereslet az ózdi ingatlanok iránt, azt tudom mondani, hogy folyamatos emelkedést tapasztaltunk meg az alatt a két év alatt, mióta mi itt vagyunk a városban” - nyilatkozta Kocsis György, az Otthon Centrum franchise partnere.

A szakértő azt is elmondta, hogy egy 2 szobás ingatlan négy és félmillió forint körül mozog, míg egy családi ház ára elérheti a 12 millió forintot is, bár ez nagyban függ a környezettől és az épület állapotától is. Az aktuálisan bérelhető lakásokról az Ózdinvest Kft. honlapján (www.ozdinvest.hu), az iroda faliújságján és a városi televízió képújságjából tájékozódhatnak. De érdemes lapozgatni a hirdetési újságokat, nézegetni a közösségi oldalakat és a helyi ingatlanközvetítő iroda is várja az érdeklődőket.


309_0_t 309_1_t 309_2_t 309_3_t
309_4_t
Vissza