Bolyoki Vigadalom (képgalériával)2018. szeptember 9. (vasárnap) 12:38 - Városnews/7297_0_300.jpgTizenkilencedik alkalommal biztosított egész napos szórakozást az érdeklődőknek a Bolyoki Vigadalom. A kavalkádban idén is megtalálhatóak voltak a már jól megszokott programelemek, vagyis a kispályás labdarúgótorna, a tombolahúzás és a helyi csoportok fellépése. Természetesen sztárvendégekből sem volt hiány, így olyan művészeket láthattak a kilátogatók a színpadon, mint Gregor Bernadett vagy az Új Fiesta.

A Szabó Gábor gyermek- és felnőtt labdarúgó emléktormával vette kezdetét a tizenkilencedik Bolyoki Vigadalom az Újváros Téri Általános Iskola udvarán. A sportos időtöltés mellett lehetőség nyílt bekapcsolódni a családban rejlő erőforrásokat hangsúlyozó kerekasztal beszélgetésbe is. Ezután a helyi csoportok bemutatói következtek. A napsütéses időjárás folyamatosan csalogatta az iskolaudvarra a környékbelieket, így Gregor Bernadett, Buch Tibor és Csengeri Attila műsora idején már több százan tartózkodtak a helyszínen. Ünnepi köszöntőt először Riz Gábor országgyűlési képviselő intézett a megjelentekhez. Kifejtette, hogy szomorú az, hogy sokan elhagyják városunkat, de örömteli, hogy a helyi gazdaság élénkülésével az itt maradottak jövője egyre pozitívabb.

„Ez a rendezvény fontos annak a közösségnek, aki lakja ezt a lakótelepet és fontos a városnak is, hiszen ez a lakóközösség az egyik legfontosabb része. Sok minden történt a tizenkilenc év alatt itt Ózdon. Sok minden változott, sok minden alakult át. Valami jól és valami nem. Ami jól, annak együtt tudunk örülni, ami nem, azt néha az ember nehezen tudja kezelni” - mondta beszédében Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

Ezt követően Farkas Péter Barnabás szólt a jelenlévőkhöz. Beszédében megemlékezett azokról az eseményekről, amelyeknek köszönhetően Bolyky Tamás címeréből egy motívum belekerült a ma is használatos ózdi címerbe.

„Ami mindenképpen kifejezésre kellett, hogy jusson, az Sajóvárkony, a történelmi Ózd és Bolyok. Ezek voltak a legnagyobb települések, amelyek 1940-ben kohézionáltak. Ezért van az, hogy Bolyky Tamásnak, akinek az egri események kapcsán hősiessége országosan is ismert, a címeréből belekerült a ma is használatos ózdi címerbe a kardot tartó kéz” - fogalmazott Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

A terület képviselője dr. Mészáros Miklós megemlékezett azokról az emberekről, akik nélkül nem jöhetett volna létre az első időkben a Bolyoki Vigadalom. A labdarúgó emléktorna díjainak átadása után olyan helyi zenekarok szórakoztatták a megjelenteket, mint a The Colors és az ír kocsmazenét játszó Highland Bastards. Az általunk megkérdezettek mindannyian jól szórakoztak.

„Nagyon tetszik a műsor. Jól érezzük magunkat” - nyilatkozta Juhász Józsefné.

„Jól érzem magam, jó programok vannak. Összességében minden tetszik” - mondta Szabó Gábor Bendegúz.

„Jól érzem magam. Itt lakunk nem messze, az a jó az egészben” - fogalmazott Szurdok Lora.

A tombolasorsolás után ismét sztárvendégek következtek. Először az Új Fiesta latin dallamokkal örvendeztette meg a kilátogatókat, majd Auth Csilla következett. Az egész napos mulatozás slágerdiscoval zárult.


297_0_t 297_1_t 297_2_t 297_3_t
297_4_t 297_5_t 297_6_t 297_7_t
297_8_t 297_9_t 297_10_t 297_11_t
Vissza