Megyei mustra (képgalériával)2018. szeptember 7. (péntek) 19:00 - Városnews/7296_0_300.jpgKét intézmény képviseli városunkat a hétvégi közfoglalkoztatási kiállításon Miskolcon. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény és az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény Erzsébet téri standja már az első napon is népszerű volt a látogatók körében. A rendezvény a tapasztalatcserére is alkalmat teremt a közfoglalkoztatóknak.

Ötödször nyitotta meg kapuit Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásár. A száztizenegy kiállító között Ózd és a környező települések is ott vannak. A rendezvény megnyitóján Demeter Ervin kormánymegbízott a közfoglalkoztatás eredményeiről és szerepéről beszélt.

„A közfoglalkoztatottakra úgy tekintünk, mint a megye humán erőforrására. Az emberek közel fele rendelkezik valamilyen szaktudással, képzettséggel. Aki nem, azt igyekszünk hozzásegíteni különböző tanfolyamokon, OKJ-s képzéseken, hogy tudást szerezzenek" – mondta Demeter Ervin, kormánymegbízott.

A standok a megyeszékhely sétálóutcáját, valamint a Szent István és az Erzsébet teret is megtöltik. A kiállítás célja, hogy bemutassa, milyen értékteremtő tevékenységet végeznek a közfoglalkoztatottak. Riz Gábor szerint a foglalkoztatás ezen formájának fontos szerepe van mind az ország, mind a munkavállalók életében.

„A közmunka kezdettől fogva azt a nem titkolt célt tűzte maga elé, hogy a tartós munkanélküliségből legyen híd a tartós munkavégzés, az állandó munkahely felé. Ez elsősorban a versenyszférában kellene, hogy megjelenjen. A program elérte célját. Nagyon sok olyan termék jött létre az értékteremtő közmunka eredményeként, amely piacképes" – fogalmazott Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

A közfoglalkoztatottak által végzett munka számos területet érint. A kiállításon nem jelent meg a teljes spektrum, ugyanis vannak, akik például karbantartással, épületek felújításával, vagy útépítéssel töltik munkanapjaikat. Ózdot a szociális ágazat és a városüzemeltetés képviselte.

„Értelemszerűen egy ilyen vásáron azok a közfoglalkoztatók tudnak, és jó nekik megjelenni, akik termékek előállításával foglalkoznak, és azt itt meg tudják mutatni az érdeklődőknek. Ilyen termékeink a már tavaly óta gyártott szikvizünk, illetve a tavaly és idén is folyamatosan előállított illatpárnáink" – nyilatkozta Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója.

A rendezvényen nemcsak a nagyobb városokkal találkozhatnak a látogatók. Városunk standjának szomszédságában több környező település is kiállít, többek közt Borsodnádasd és Sáta. A csernelyiek elsősorban mezőgazdasági termékekkel készültek, az uborkatermesztést maketten is bemutatták.

„A korábbi években sikeresnek mondható hangonyi és járdánházi uborkaültetvénynek köszönhetően mi is belevágtunk ebben az évben. A Start mezőgazdasági programban nálunk tizenöt fő dolgozik, ebben a programban a fóliasátorral, illetve az uborkával foglalkozunk" – mondta Borsodi László, Csernely polgármestere.

A kiállítás nemcsak a bemutatkozásra teremt lehetőséget a megye települései számára. A közfoglalkoztatóknak, szakembereknek alkalmuk nyílik a tapasztalatcserére, és újabb ötletekkel is gazdagodhatnak. Emellett álláslehetőségek is várják az érdeklődőket. A rendezvény szombaton is vásári forgataggal, valamint színpadi programokkal várja a látogatókat Miskolc belvárosában.


296_0_t 296_1_t 296_2_t 296_3_t
296_4_t 296_5_t 296_6_t 296_7_t
296_8_t 296_9_t 296_10_t 296_11_t
296_12_t 296_13_t 296_14_t 296_15_t
296_16_t 296_17_t 296_18_t 296_19_t
296_20_t 296_21_t 296_22_t 296_23_t
296_24_t 296_25_t
Vissza