Tanévindító értekezlet (képgalériával)2018. szeptember 7. (péntek) 19:00 - Városnews/7293_0_300.jpgMegtartották hagyományos, tanévindító értekezletüket a város és a térség testnevelői. A pedagógusok azt is megtudhatták, milyen változások lépnek életbe az új tanévben a gyermekek diákolimpiai versenyeztetésében. Végül a hagyományoknak megfelelően átadták az előző tanévben legjobban teljesítő intézmények képviselőinek a serlegeket.

A Marosi István Városi Sportcsarnok étkezőjében tartották meg hagyományos, tanévnyitó értekezletüket a város és a térség testnevelői. Kezdésként Nagy-Mengyi Péter az Ózdi Sport- és Élményközpont nemrég kinevezett ügyvezetője szólt a megjelentekhez. Elmondta, hogy folyamatos felelősség van a tesiseken, hiszen adott esetben több osztályt kell egyszerre koordinálni, emellett a tanmenetet is követniük kell.

„Tisztában vagyunk vele, hogy a testnevelő tanároknak a legkönnyebb a dolga. A tanári körökben elterjedt, hogy bedobod a labdát a tanulók közé, és meg van oldva. Természetesen mi tudjuk, hogy nagyon sok nehézséggel kell megküzdenetek, hiszen a mindennapos testnevelés komoly feladatot állított elétek” - fogalmazott Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője.

Ezután Ivády Csaba az Ózd Térségi Diáksport Bizottság elnöke ismertette a diákolimpiai sportágakra vonatkozó változásokat. Török Richárd a helyi Diáksport Bizottság titkára elmondta, hogy nagyrészt próbálnak az előző évek gyakorlatához ragaszkodni, ám előreláthatólag lesz pár apróbb változás.

„Az első állomás az őszi atlétikai versenyek alkalmával mindig a Langer László futó-váltó emlékverseny szokott lenni. Ezt most el fogjuk tolni, hiszen a pálya alkalmatlan az esemény megtartására. Előreláthatólag egy októberi időpontot fogunk keresni, mert nem sikerült helyreállítani a pályát” - mondta Török Richárd, az Ózd Térségi Diáksport Bizottság titkára.

A hagyományoknak megfelelően átadták az előző tanév legjobban teljesítő iskoláinak a serlegeket. Most a kisebbeknél a Bolyky Tamás Általános Iskola, míg a nagyobbaknál a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium zárt az élen. Az egyeztetésen a megjelent testnevelők maguk is feltehették kérdéseiket, illetve megoszthatták észrevételeiket kollégáikkal. Az érintettek mindannyian egyetértettek abban, hogy a diákolimpiai versenyeket lehetőség szerint délelőtt rendezzék meg. Zárásul Nagy-Mengyi Péter egy rövid kérdőív kitöltésére kérte a pedagógusokat. Ez egy olyan pályázathoz kapcsolódik, amelynek köszönhetően különböző újításokat lehet majd eszközölni a Városi Stadionban.


293_0_t 293_1_t 293_2_t 293_3_t
293_4_t 293_5_t 293_6_t 293_7_t
Vissza