Az iskola rendőre (képgalériával)2018. szeptember 4. (kedd) 19:00 - Rendőrségnews/7283_0_300.jpgVárosunkban is nagy múltra tekint vissza „Az iskola rendőre” program. Szeptember elején az egyenruhások a helyi iskolák előtt vigyáznak a gyerekek épségére, év közben pedig előadásokkal igyekeznek bővíteni a diákok tudását. Az akcióba a rendészek és a polgárőrök is bekapcsolódnak.

„Az iskola rendőre” program már tíz éve indult el. Ehhez valamennyi ózdi általános iskola csatlakozott. Minden intézményhez tartozik egy-egy egyenruhás, aki a tanév során nemcsak a fiatalok biztonságára vigyáz, de különböző előadásokat is tart. Hák Sándor, a Vasvár Úti Általános Iskola igazgatója szerint minden szempontból pozitív a már hagyománnyá vált kezdeményezés.

„El kell hogy mondjam, hogy úgy értékelem, hogy az iskolarendőrrel példaértékű a kapcsolatunk, hosszú évek óta szinte rendszeres résztvevője az iskolai rendezvényeknek, illetve előadásokat is tart. Az, hogy iskolakezdéskor és a tanítás befejeztekor itt van – hiába, hogy nem főúton van a Vasvár Úti Általános Iskola, de nagyon forgalmas az iskola előtti út –, én úgy gondolom, hogy a szülők számára is megnyugtató. Reggelente is, amikor a gyerekeket hozzák iskolába, megnyugtató a rendőri felügyelet, és ugyanez igaz a délutáni műszakváltás során” - mondta a Vasvár Úti Általános Iskola igazgatója, Hák Sándor.

A program kiemelt figyelmet fordít az iskolaidő előtt és után az intézmények környékén közlekedő diákokra és autósokra. Nemcsak a gépjárművezetőknek, a tanulóknak is elővigyázatosnak kell lenniük, hiszen az év ezen időszakában megnövekedett forgalom miatt nagyobb a balesetveszély.

„A jól megszokott módon, a hagyománnyá vált iskolarendőr program folytatódik az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén található összes iskolánál, bevonva a polgárőröket, illetve a városrendészeket. Cél az, hogy fokozott figyelemmel járjanak el az autósok az iskolák előtt. Megszokták azt, hogy most három hónapig nem volt iskola, és hogy ott ne veszélyeztessék a gyalogátkelőkön és az iskolák környékén haladó, közlekedő fiatal kisdiákokat” - nyilatkozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy Az iskola rendőre program minden résztvevő számára előnyös. A szülők biztonságban tudhatják gyermekeiket, a diákok pedig az előadások által sok hasznos információra tehetnek szert.


283_0_t 283_1_t 283_2_t 283_3_t
283_4_t 283_5_t 283_6_t 283_7_t
Vissza