Állandó jelenlét (képgalériával)2018. szeptember 4. (kedd) 19:00 - Rendőrségnews/7281_0_300.jpgKörzeti megbízotti irodát avattak ma Farkaslyukban. A településen két rendőr teljesít állandó szolgálatot, a felújított épület a jövőben nemcsak az ő munkájukat segíti, hanem az ügyfeleknek is könnyebbséget jelent majd. Farkaslyuk polgármestere szerint a helyi közbiztonság szempontjából is kulcsfontosságú a fejlesztés.

Modernebb környezetben, nyugodtabb körülmények között dolgozhatnak a jövőben Farkaslyuk körzeti megbízottjai. Az Ózddal szomszédos településen két rendőr teljesít állandó szolgálatot, járőröznek és kapcsolatot tartanak a lakossággal. Mostantól saját irodában végezhetik el a tevékenységükhöz kapcsolódó adminisztrációs tevékenységet, és itt lesz lehetőségük az ügyfélfogadásra is. Gábor Dezső polgármester szerint a folyamatos rendőri jelenlét kulcsfontosságú a közbiztonság szempontjából.

„Az elmúlt időszakban kapitány úr közreműködésével és segítségével sikerült azt elérnünk, hogy a településen két körzeti megbízott tevékenykedik. Sokszor szoktam azt mondani, hogy nem biztos, hogy dicsőség, hogy két körzeti megbízott kell a településre, viszont úgy érzem, hogy a közbiztonság egyik fontos alapja, hogy azok a személyek vigyázzanak ránk, akiknek ez a hivatása, ezt tanulták, és ezt vállalták feladatként” - mondta Gábor Dezső, Farkaslyuk polgármestere.

Az ünnepélyes irodaavatón Gábor Dezső a megyei rendőr-főkapitánnyal, dr. Vereckei Csabával együtt vágta át a nemzeti színű szalagot. Ezt követően bejárták az új irodát, ahol Robotzsaru végponttal rendelkező számítógép is segíti a munkát. Az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén ez a nyolcadik ilyen iroda.

„Települési igényt szolgálunk ki ezzel, hiszen helyben tudhatják a település körzeti megbízottját. Itt Farkaslyukban két körzeti megbízottról beszélünk. A rendőrök itt teljesítik a szolgálatot, nem kell visszamenniük az Ózdi Rendőrkapitányság objektumába, el tudják tölteni helyben a pihenőidőt. Minden ügyfélfogadási tevékenységet meg tudnak itt oldani. Nem kell az ügyfeleket utaztatni” - fogalmazott dr. Varga László, az Ózdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.

A körzeti megbízottak elsődleges feladata, hogy az adott településsel éljenek együtt, folyamatosan tartsák a kapcsolatot a helyiekkel. Őket az önkormányzattal egyeztetve nevezi ki a kapitányságvezető. Farkaslyukban Tornai Béla és Geszterédi Ádám teljesít szolgálatot, az ő munkájukat és a lakosság érdekét szolgálja az új iroda.


281_0_t 281_1_t 281_2_t 281_3_t
281_4_t 281_5_t 281_6_t 281_7_t
281_8_t 281_9_t 281_10_t 281_11_t
281_12_t 281_13_t 281_14_t 281_15_t
281_16_t 281_17_t
Vissza