Első csengő (képgalériával)2018. szeptember 3. (hétfő) 19:00 - Oktatásnews/7276_0_300.jpgMa tartotta tanévnyitó ünnepségét a város több oktatási intézménye is. Ennek megfelelően a Sajóvárkonyi Általános Iskola udvarát is megtöltötték a gyermekek és szüleik. A rövid köszöntő műsor után a megjelentek tájékoztatást kaptak az elmúlt időszak eseményeiről, valamint a várható változásokról.

A több mint két hónapos nyári szünet után ma ismét élettel teltek meg az oktatási intézmények. Így történt ez a Sajóvárkonyi Általános Iskolában is, reggel nyolc óra előtt pár perccel szépen sorakoztak az ünnepi díszbe öltözött nebulók az udvaron. Idén is rövid műsorral köszöntötték az iskolásokat.

Obbágy Csaba igazgató beszédében kifejtette, hogy mától a Sajóvárkonyi Általános Iskolában is bevezették a digitális naplót. Ez azt jelenti, hogy ezentúl a szülők és tanulók akár egy mobiltelefonról is megtekinthetik a gyerekek osztályzatait. Az intézmény vezetője a legfontosabbnak a lehetőségek kihasználását tartja.

„Egy bölcs ember egyszer azt mondta: nem az a fontos, hogy milyen falak között zajlik a nevelő-oktató munka, hanem az, hogy akik benne vannak mennyire jók felkészültek és elkötelezettek. Mi pedagógusok mindent megteszünk azért, hogy valódi esélyt teremtsünk a várkonyi diákoknak. A többi pedig rajtatok múlik, használjátok jól a kínálkozó lehetőséget” - fogalmazott beszédében Obbágy Csaba, a Sajóvárkonyi Általános Iskola igazgatója.

Az első osztályosok a jelképes eskü letétele után megkapták az intézmény címerével díszített kitűzőjüket. Többen már régóta készültek arra, hogy beülhessenek az iskolapadba.

„Nagyon vártam már az iskolát, főleg a testnevelés miatt. Édestestvéreim nem járnak ide, csak unokatestvéreim” - mondta Berki Zoltán Brendon.

Hamarosan 80 millió forint értékű fejlesztés kivitelezése várható. A tervek szerint szeptember-októberben elkezdődik a felújítás. Ennek keretében új ajtókat és ablakokat építenek majd be, megújulnak a tanulói vizesblokkok és a tornaterem. Emellett kifestik majd az összes helyiséget is.


276_0_t 276_1_t 276_2_t 276_3_t
276_4_t 276_5_t 276_6_t 276_7_t
276_8_t 276_9_t
Vissza