Többször is ellopták (képgalériával)2018. szeptember 3. (hétfő) 19:00 - Rendőrségnews/7275_0_300.jpgÓzdon találtak meg egy Ausztriából ellopott autót. A Fiat Puntót még áprilisban tulajdonították el egy benzinkútról egy török származású fiatalembertől. Pár hónap alatt több kézen is átment, míg végül a napokban a helyi rendőrök visszaszolgáltatták jogos tulajdonosának.

A török származású fiatalembernek több hónappal ezelőtt lopták el autóját. Az eset egy osztrák benzinkúton történt. A férfi két nagy hibát is elkövetett, ugyanis a jármű papírjait, valamint a slusszkulcsot is az autóban hagyta, amikor bement a töltőállomásra rendezni a számlát. A megfújt négykerekű pár hónap alatt szövevényes utat járt be.

„A szóban forgó gépjárművet még 2018 áprilisában Ausztriából tulajdonították el, majd Magyarországon értékesítették adás-vételi szerződés nélkül, szóbeli megállapodás alapján. A történet pikantériája, hogy aki megvásárolta a korábban eltulajdonított gépjárművet, tőle is ellopták ezt az autót, és így derült fény arra, hogy Magyarországon is és előtte Ausztriában ellopták a szóban forgó Fiatot” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Hogy a Puntó többszörösen is lopott egy igazoltatás alkalmával derült ki Ózdon. Városunk rendőrei hamar rájöttek, hogy valami nincs rendben, ezért meg is kezdték a megfelelő intézkedéseket, a gépjárművet pedig az Ózdi Rendőrkapitányság hátsó udvarára szállíttatták, majd kiértesítették a tulajdonost, hogy megtalálták az autót, aki a napokban hivatalosan is átvette a járgányt. A fiatalembernek főleg a munkába járás kapcsán okozott nehézségeket a kocsi hiánya.

„Nagyon boldog vagyok, hogy megtalálták az autómat. Most már el tudom végezni a napi feladataimat vele. Köszönöm a magyar rendőrségnek, hogy segítséget nyújtottak” - nyilatkozta Sögütlüogullari Tolga.

Mivel a férfi nem beszélt magyarul, ezért tolmács segítségével sikerült eligazodni a kitöltendő papírok útvesztőjében. Az átadással kapcsolatos egyéb dokumentumok aláírása után ismét jogos tulajdonosához került a kalandos utat bejárt ezüst színű Fiat Punto. Az udvaron még meggyőződtek róla, hogy megfelelő műszaki állapotban van e az autó a több száz kilométeres utazáshoz, majd a fiatalember hazafelé vette az irányt Ausztriába.


275_0_t 275_1_t 275_2_t 275_3_t
275_4_t 275_5_t 275_6_t 275_7_t
275_8_t
Vissza