Szent Gellért-díj (képgalériával)2018. augusztus 31. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/7270_0_300.jpgA Szent Gellért-díj ezüst fokozatát vehette át két ózdi pedagógus is az Egri Főegyházmegyétől. Komjáthyné Kaló Erzsébet a II. János Pál Katolikus Általános Iskola, illetve Jene Andrásné a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium pedagógusai büszkélkedhetnek az elismeréssel. A díjat minden évben azok a tanárok kapják meg, akiknek szakmai munkájuk kiemelkedő.

Augusztus 29-én tartották az Egri Bazilikában az Egri Főegyházmegye köznevelési intézményeinek tanévnyitó ünnepségét, amelyre városunk két iskolája is meghívást kapott. A rendezvényen a több mint 1800 résztvevőt Juhász Ferenc atya, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának elnöke köszöntötte. Akadémikusok, egyetemi tanárok beszéltek az emberi kapcsolatokról, a gyerekek internetfüggőségéről és számos érdekes témáról. Dr. Csépe Valéria akadémikus, a Nemzeti Alaptanterv kidolgozásával megbízott miniszteri biztos elmondta, hogy olyan iskolarendszert szeretnének létrehozni, amelynek középpontjában a gyerekek állnak. Céljuk, hogy ne a tananyagot visszamondani képes tanulókat neveljenek, hanem gondolkodó, a világban eligazodni tudó felnőtteket. Az évnyitó szentmisét Ternyák Csaba egri érsek vezette le, majd az intézmények vezetőinek és lelkipásztorainak javaslatai alapján kitüntetéseket adott át.

„Ez az öröm, azt mondhatom, hogy egy végtelen jó érzés volt. Ez párosult azzal, hogy a tegnapi nap volt az, hogy 35 évvel ezelőtt vettem át Sárospatakon a tanítói diplomámat is. Tehát két jubileumi évfordulót ünnepelhettem” - mondta Komjáthyné Kaló Erzsébet, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola hitoktatója.

A rendezvényen egy másik ózdi pedagógus is átvehette a díjat. A SZIKSZI tanári gárdájából most először Jene Andrásnét jutalmazták az emlékéremmel.

„Nagy megtiszteltetés volt számomra a tegnapi napon érsek atyától átvenni a Szent Gellért-díjat. Tulajdonképpen én nem csinálok mást, csak igyekszem megélni, közvetíteni a keresztény értékrendet a diákok, a kollégák, munkatársak, az Ózd- Bolyok Egyházközség és úgy általában az embertársaim felé hittel, szeretettel. Köszönöm mindenkinek, aki ezt észrevette és észreveszi” - fogalmazott Jene Andrásné, a SZIKSZI nevelési igazgatóhelyettese.

Térségünkből Gálné Ambrus Márta, a bánrévei Szent Mihály Katolikus Általános Iskola tanítónője kapott még elismerést. Az ünnepségen szó esett arról is, hogy a diákok még egy, a számukra nem igazán kedvelt tantárgyat is hajlandóak megtanulni, ha szeretik tanárukat.


Képek forrása: eger.egyhazmegye.hu

270_0_t 270_1_t 270_2_t 270_3_t
270_4_t 270_5_t 270_6_t 270_7_t
270_8_t 270_9_t 270_10_t 270_11_t
270_12_t 270_13_t
Vissza