Megkerült érték (képgalériával)2018. augusztus 29. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/7262_0_300.jpgMa visszaadták jogos tulajdonosának azt a mobiltelefont, amit nemrég lopott el egy 22 éves helyi férfi. Az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei 15 percen belül elfogták az elkövetőt, majd megtalálták nála az eltulajdonított készüléket. A megkárosított Csorba Józsefné hálás volt a gyors intézkedésért, azt mondja, ezután már senkit nem enged be.

Két rendőr látogatta ma meg azt az idős hölgyet, akit nemrég egy, magát a Tigáz munkatársának kiadó férfi károsított meg. A 22 éves helyi elkövető pénzt kért a 69 éves nénitől, de ő nem adott. Mikor elkérte volna a csaló igazolványát, az a mobiltelefont magához véve indult el a kocsijához, ezt a hölgy csak utólag vette észre. A férfi azt ígérte, hogy visszajön, de nem így tett. Eltűnt a készülékkel. A bejelentést követően az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei mintegy 15 perc leforgása alatt elfogták a férfit, és a mobiltelefont is megtalálták nála. Ezt kapta most vissza az idős néni.

„Nagyon köszönöm mindenkinek. Nem tudom név szerint felsorolni őket, sokan voltak kint, de nagyon gyorsan elfogták a tolvajt. Kiértek, elfogták, és a káromat megtérítették. Ezért csak köszönet jár, hogy ennyire gyorsan és hatékonyan tudtak dolgozni” - mondta Csorba Józsefné.

A csaló a telefonban lévő memóriakártyát kettétörte. A hölgy ezt fájlalja a legjobban, hiszen olyan eszmei értéket képviseltek a rajta található fotók és videók, amelyet senki nem tud megtéríteni. A tolvaj a SIM-kártyát is kivette a készülékből, ezt még rögtön a lopás után eldobta. Most a rendőrök a néni kérésére egy másik eszközből tettek át a mobilba egy új kártyát.

„Ha társszervek, vagy közműszervek munkatársainak kiadja magát, mindenképpen fényképpel ellátott igazolvánnyal kell igazolni, hogy ő honnan és milyen célból érkezett, esetleg egy megbízólevéllel. Minden esetben, ha mód és lehetőség van rá, nézzünk ki az ablakon, és nézzük meg, hogy milyen gépjárművel érkezett, a gépjármű rendszámát jegyezzük fel a hasonló esetek elkerülése érdekében, hogy a rendőrség minél hamarabb és hatékonyan tudjon reagálni az ilyen, ún. trükkös tolvajokkal szemben” - nyilatkozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy ha már megtörtént a baj, akkor minden esetben értesíteni kell az illetékes hatóságot. A társszervek megkeresésével is könnyen ellenőrizhető egy-egy személy kiléte. A mostani telefonlopásos esetben is ez vezetett a megoldáshoz: azonnal hívták a rendőrséget, akik a gyors reagálásnak köszönhetően hamar elfogták a tettest. A szerencsétlenül járt hölgy azt mondja, ezután senkit nem enged be, hiszen nagyobb baj is történhetett volna.


262_0_t 262_1_t 262_2_t 262_3_t
262_4_t 262_5_t 262_6_t
Vissza