Minőség vagy ár? (képgalériával)2018. augusztus 28. (kedd) 19:00 - Aktuálisnews/7256_0_300.jpgJavában tart a tanszervásár városunkban is. A szeptemberi iskolakezdés közeledtével egyre többen keresik fel az üzleteket, hogy beszerezzék a szükséges felszereléseket. A kereskedők felkészülten várják a rohamot, amely augusztus második felére és szeptember első hetére koncentrálódik. A kínálat bőséges, a lehetőségeknek leginkább a pénztárca szab határt.

Szeptember elsejéhez közeledve egyre többen időznek a füzetekkel, írószerekkel megrakott polcok között. Van, aki már korábban beszerzett pár szükséges iskolai kelléket, ám a többség kivár, és csak augusztusban indul bevásárlókörútra. Az egyik hipermarketben sokan egy listával a kezükben sétálgattak a sorok között. A tapasztalat azt mutatja, hogy a családok az áruházakat járva próbálnak felkészülni az iskolaszezonra, mivel ott nagyobb kínálatból választhatnak, és gyakori akciókkal találkozhatnak.

„Elég széles az eszköztár, amit kínálunk a vásárlóknak. Egyrészt vannak nyilván olcsóbb és drágább kategóriás termékek is. Ezeken belül is nagy a választék, mindenki megtalálja azt, amit igazából keres. Ez azt jelenti, hogy akár csomagokban is meg tudja vásárolni. Tehát készítünk olyan csomagokat is, amelyeket ha bejön, egy az egyben meg tudja venni. Nem kell külön saját magának kiválasztani a megfelelő füzeteket” - nyilatkozta Paparó Tamás, a TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt. külső kommunikációs menedzsere.

Magasabb és alacsonyabb árfekvésű, illetve prémium termékek közül is válogathatnak a vásárlók. Amíg a kisebbeknél a mesefigurák a fontosak, addig a nagyobbak már a márkákra adnak. A fiatalok szeretnek olyan füzeteket választani, amelyek stílusa és minősége kiemelkedő, hiszen ezeket napi szinten fogják használni.

„Én nézem azt is, hogy minőségileg azért ne olyan legyen, amit egy hét után ki lehet dobni a kukába, illetve hogy ne kevés lapos legyen például a füzet, hanem azért kitartson minél tovább. Meg a borítója is minél tartósabb legyen” - mondta Demeter Dorottya.

„A jobb minőséget választom, mert tavaly is volt olyan, hogy olcsóbbat vettem, és a minősége nem felelt meg annak, amit én elvártam. Inkább a drágábbat szoktam” - fogalmazott Neuwirth Bea.

Országos viszonylatban ennél az áruházláncnál az előző években közel négy és fél millió füzetet, míg iskolatáskából körülbelül százezer darabot vásároltak, írószerekből pedig másfél millió darab talált gazdára. Habár a választék nagy, mégsem érdemes az utolsó napokig halogatni a tanszerek beszerzését, hiszen kevesebb mint egy hét van a 2018/2019-es tanév kezdetéig.


256_0_t 256_1_t 256_2_t 256_3_t
256_4_t 256_5_t 256_6_t 256_7_t
Vissza