Sikeres program (képgalériával)2018. augusztus 24. (péntek) 19:00 - Rendőrségnews/7248_0_300.jpgVéget ért az idei Diákok a Biztonságért program. Az Ózdi Rendőrkapitányság vezetője a mai zárórendezvényen pozitívan értékelte a strandrendőrök tevékenységét, ugyanis az elmúlt két hónapban összesen egy lopást jelentettek be a fürdőből. Ráadásul az ügyet gyorsan felderítették a hivatásos állomány tagjai.

Idén is meghirdette a Diákok a Biztonságért elnevezésű bűnmegelőzési programot az Ózdi Rendőrkapitányság. Ez már több mint egy évtizedes múltra tekint vissza városunkban, és kifejezetten az ózdi strand sajátosságaihoz igazították. Ezen a nyáron közel negyven diák jelentkezett, ők végig kapcsolatban voltak a hivatásos állománnyal. A mai zárórendezvényen dr. Varga László kapitányságvezető pozitívan értékelte a program tapasztalatait. Hozzátette: a rendőri pálya iránt érdeklődőknek is hasznosak az itt megszerzett ismeretek.

„Ez egy nagyon fontos program, hiszen a fürdőzők az értékeiket biztonságban tudhatják. Az ebben résztvevő fiatalok kapnak egy kis kedvezményt, hiszen ingyen használhatják a strand szolgáltatásait. Valamint kapnak egy kis rálátást a rendőri munkára, a rendvédelemre. Idén is van olyan fiatal, aki a programban részt vett, és már jelentkezett a rendőrséghez. Egyfajta utánpótlásbázis is nekünk az a fiatalság, amely ebben a programban részt vesz” - mondta dr. Varga László, az Ózdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.

A legnagyobb óraszámú szolgálatot teljesítő fiatalok elismerő oklevelet is kaptak, amelyeket a kapitányságvezető Ózd polgármesterével közösen nyújtott át. Janiczak Dávid elmondta, fontos, hogy a lehető legtöbb eszközzel biztosítsák a fürdőzők nyugalmát.

„A strandolók akkor tudják magukat felhőtlenül jól érezni, ha tudják, hogy az értékeikre valaki figyel, és az biztonságban van. A diákok évek óta szolgálatot vállalnak ilyenkor nyáron a strandon, a kapitányság közbenjárásával. Odafigyelnek az értékekre, megelőzik a lopásokat. Már a puszta jelenlétük, hogy valaki figyel ezekre a kint hagyott értékekre, az is elegendő sok esetben ahhoz, hogy ne történjenek visszaélések” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

Idén is voltak olyan diákok, akik azért jelentkeztek, mert szeretnének rendőrként dolgozni, mások pedig az érettségi megkezdéséhez szükséges ötvenórás közösségi szolgálatot próbálták ilyen módon teljesíteni. Mindannyian hasznos tapasztalatokat szereztek.

„Több ismerőssel találkoztam itt. Odafigyeltünk, hogy más cuccait ne próbálják ellopni, azt akadályoztuk meg azzal, hogy odafigyelünk, és nyitott szemmel járunk a többiek értékei fölött” - nyilatkozta Mester Barbara.

A Diákok a Biztonságért program július elején indult, a fürdőzők egészen máig találkozhattak a strandrendőrökkel. A Városi Strandfürdő még egy hétig, augusztus végéig várja a kikapcsolódni vágyókat.


248_0_t 248_1_t 248_2_t 248_3_t
248_4_t 248_5_t 248_6_t 248_7_t
248_8_t 248_9_t 248_10_t 248_11_t
248_12_t 248_13_t 248_14_t 248_15_t
248_16_t 248_17_t
Vissza