Rendkívüli döntések (képgalériával)2018. augusztus 23. (csütörtök) 19:00 - Önkormányzatnews/7245_0_300.jpgEnergetikai korszerűsítésre szóló pályázat benyújtásáról, a térfigyelőkamera-rendszer bővítéséről és körzeti megbízotti kinevezésről is tárgyalt ma többek között a képviselő-testület. A tanácskozások sora a bizottsági ülésekkel kezdődött, a rendkívüli testületi ülésen pedig hét napirendi pontot vitattak meg a városatyák.

Rendkívüli tanácskozássorozatot tartottak ma városunk vezetői. A Polgármesteri Hivatal nagy tanácstermében először az Oktatási, Kulturális és Sport, majd az Ügyrendi, Igazgatási és Rendészeti, végül pedig a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság vitatta meg a képviselő-testület elé szánt előterjesztéseket. A testületi ülés zárt napirendi ponttal vette kezdetét, amelyen egy vételi ajánlat elfogadásáról döntöttek a városvezetők. Ezt követően az Állami Számvevőszék ellenőrzéséről egyeztettek.

„Volt az Ózdszolg mint gazdasági társaságnak az ellenőrzése, ott több intézkedési feladatot is előírt az ügyvezetőnek az Állami Számvevőszék. Az ügyvezető összeállított egy intézkedési tervet, és azt elküldte az Állami Számvevőszéknek. Itt most az önkormányzatot érintő intézkedési tervről van szó, amely egy pontból áll” - fogalmazott dr. Almási Csaba, jegyző.

Harmadikként a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett pályázat lehetősége került a városvezetők elé. Ennek első körében már nyerni tudott városunk, így a Polgármesteri Hivatal és a Marosi István Városi Sportcsarnok energetikai korszerűsítése valósulhat meg. Most újabb két intézmény felújítására nyílhat meg a forrás.

„Jelen előterjesztés 400 millió forintos pályázati kérelem benyújtásáról szól, amelyben a Petőfi Sándor Általános Iskola és a Csépányi Általános Iskola energetikai korszerűsítése valósulhat meg. A Kazincbarcikai Tankerülettel egyeztettünk a pályázat elkészítése előtt, és tőlük származik az az információ, hogy ez a két épület szorul rá jelenleg a legjobban a felújításra az iskolák közül” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A folytatásban egy körzeti megbízotti kinevezést is támogatott a testület. Ennek értelmében Geszterédi Ádám teljesíthet majd szolgálatot a Városközpont területén. Elfogadták továbbá egy új térfigyelő kamera kihelyezését: ez a szennai Damjanich út és Bercsényi út kereszteződésében, a készülő emlékműnél működik majd. Végül egy önkormányzati határozat módosítását és két alapítvány támogatását is megszavazta a grémium.


245_0_t 245_1_t 245_2_t 245_3_t
245_4_t 245_5_t 245_6_t 245_7_t
245_8_t 245_9_t 245_10_t 245_11_t
245_12_t
Vissza