Folytatódó hagyomány (képgalériával)2018. augusztus 18. (szombat) 16:25 - Városnews/7230_0_300.jpgEmléktáblával tisztelegnek Urajon Begezi Alfonz, a közösség egykori megbecsült tagja előtt. Tanácselnökként több mint tíz éven keresztül látott el feladatokat Urajon és Susán. Az ünnepségen családtagjai és a környéken élőkön kívül Ózd város vezetése is megjelent. A délutáni program közös beszélgetéssel zárult.

Nem először avatnak emléktáblát az uraji Szabadidő Központban. A falon helyet kapott már tűzoltóparancsnok, szülésznő és iskolaigazgató tiszteletére állított plakett is. Az ünnepség Tartó Lajos területi képviselő szavaival indult. Elmondta, hogy Begezi Alfonz 1932-ben született Urajon. Középiskolai tanulmányait a József Attila Gimnázium egyik alapító osztályában végezte. A közösség megbecsült tagjának számított, több mint tíz évig vezette tanácselnökként a két települést.

„Folytatódik az a hagyomány Urajon és Susán is, hogy megemlékezünk azokról az emberekről, akik sokat tettek az itteniekért. Sajnos az Uraj Nap elmaradt, de azt mindenképpen fontosnak tartottuk, hogy megcsináljuk ezt az emléktábla avatást” - mondta Tartó Lajos, területi képviselő.

Az ünnepségen szinte egy talpalatnyi hely sem maradt üresen az uraji művelődési házban. Ott volt Janiczak Dávid városunk polgármestere, valamint Farkas Péter Barnabás Ózd alpolgármestere is, emellett Begezi Alfonz több családtagja is megjelent az avatáson. A plakettről például unokái rántották le a leplet.

„Köszönöm Tartó Lajos képviselő úrnak, az önkormányzatnak és a lakóközösségnek, akik megszavazták azt, hogy ez megvalósulhatott. Nagyra értékelem, hogy ennyien eljöttek erre a szép eseményre. Érzem a többi táblát is látva, hogy itt Uraj-Susán megbecsüléssel emlékeznek a közösségért tevékenykedő emberekre” - fogalmazott Janásné Begezi Elza, Begezi Alfonz lánya.

A hivatalos rész után a család és a környéken élők közös beszélgetéssel zárták a programot. A helyiek aktívan részt vesznek az ehhez hasonló eseményeken, így most méltó módon emlékeztek meg Begezi Alfonzról.


230_0_t 230_1_t 230_2_t 230_3_t
230_4_t 230_5_t 230_6_t 230_7_t
230_8_t 230_9_t 230_10_t 230_11_t
230_12_t
Vissza