Közös ünneplés2018. augusztus 17. (péntek) 19:00 - Városnews/7229_0_300.jpgNéptáncegyüttesek bemutatójával és balettel kezdődik, majd tűzijátékkal zárul az idei augusztus 20-i rendezvény. Az Ifjúsági parkban délután négy órakor köszönti az ünneplőket Janiczak Dávid polgármester, majd Szőke Gábor plébános megáldja és megszegi az új kenyeret.

A színpadon fellép az Ózdi Néptánc Egyesület, élőzenés táncház lesz a Garaboly együttessel, az ÓMI Zenés Színház is bemutatja színvonalas műsorát, és az Erica C. Dance School ózdi növendékei is készülnek produkcióval. Kiegészítő programként vidámpark, hagyományőrző bemutató, szabadtéri kiállítás, egészségügyi tanácsadás, valamint a „Fogja ki az aranyhalat” horgászverseny várja a kilátogatókat. A hagyományokhoz hűen ebből az alkalomból ismert hazai énekesek is érkeznek városunkba.

„A város szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír, hiszen augusztus 20. a nyári rendezvényeknek az egyik koronája és csúcspontja, amelyet minden évben itt az Ifjúsági parkban rendeztünk meg. Nem lesz ez idén sem másként, most is ide várjuk a látogatókat, vendégeket családostul, hiszen ez egy olyan alkalom, ahol gyerekek és idősek, fiatalok és barátok is, szóval nagyon sok mindenki tud találkozni, és együtt szórakozni, és együtt eltölteni az időt. Rangos fellépők lesznek, a helyi csoportokon kívül, a két kiemelt előadónk közül az egyik Hevesi Tamás, a másik pedig Delhusa Gjon, akik hat órától várják ide az érdeklődőket” - mondta Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

Vissza