Nincs munka? (képgalériával)2018. augusztus 17. (péntek) 19:00 - Városnews/7228_0_300.jpgRengeteg betöltetlen álláshely van városunkban. A munkaerőhiány országos mértékű, de talán ebben a régióban mutatkozik meg a legjobban. Többek között az építő- és acélipar, de a vendéglátóipar is küszködik, mivel nem, vagy csak nehezen találni képzett és megfelelő munkaerőt.

Az Ózdi Görögkatolikus Parókián a renoválás több hete kezdődött el, most az emeleten glettelnek, csiszolnak, lassan elkészülnek a felújítással. Egy ózdi vállalkozót bíztak meg a kivitelezéssel, de nem haladnak úgy, ahogy szeretnének. Kevés a megbízható, szakképzett munkaerő, és ez az építőiparra fokozottan igaz. A cégnek az utóbbi időben több megrendelést is vissza kellett mondania.

„Minket is érint az emberhiány. Nagyon nehéz normális, megfelelő embert találni, aki a szakmájában rutinnal, tapasztalattal tud dolgozni, megbízható, lehet rá számítani. Minket is rosszul érint, mert nagyon sokan a kereseti lehetőség miatt elvándoroltak más városokba” - mondta Máté Tibor, a Máté és Társai építésvezetője.

Az építésvezető szerint fontos lenne a szakmunkásképzések megreformálása, illetve a szemléletváltás is. Ahogy elmondta, a fiatalok szemében a fizikai munkák nem képviselnek értéket, fejben ezen sokat kellene változtatni. De nemcsak az építőipar küzd ezzel a problémával, az acél városában egyre kevesebben akarnak acéllal  foglalkozni. Ózd legnagyobb fémmegmunkálással foglalkozó üzemében is rengeteg betöltetlen álláshely van. A vállalat HR-vezetője szerint a fluktuáció csökkentésének kulcsa az elégedett munkavállaló.

„Mi úgy érzékeljük, hogy a fluktuáció jelentős mértékben megnövekedett a vállalatnál. Nagyon sokan elmennek külföldre – főleg a nyári időszakban – dolgozni, és emiatt jelentős többletköltségei adódtak a vállalatnak az új munkatársak betanításával, pótlásával kapcsolatban. Annak érdekében, hogy a fluktuációt csökkenteni tudjuk, számos intézkedést vezettünk be” - fogalmazott Szász-Lukács Klaudia, az ÓAM Kft. HR-vezetője.

Az alkalmazottak helyben tartásának legjobb módja, hogy olyan munkahelyi légkört teremtenek nekik, amelyben jó dolgozni, illetve megfelelő bérezést kapnak. Ez utóbbi ebben a régióban különösen nehéz, hiszen nem vagyunk versenyképesek az ország többi részével. Ez a vendéglátóiparra is igaz, az ózdi egységekben is nagy problémát okoz a megfelelő, szakképzett munkaerő hiánya.


228_0_t 228_1_t 228_2_t 228_3_t
228_4_t 228_5_t 228_6_t 228_7_t
228_8_t
Vissza