Betöltetlen állások2018. augusztus 17. (péntek) 19:00 - Városnews/7227_0_300.jpgNemcsak a versenyszférában érezhető a munkaerőhiány. Az Ózdi Városüzemeltető Intézménynél már jó ideje tapasztalható annak negatív hatása. Fűnyírásra például a szezon kezdete óta sem találnak elég embert, de a szakértelmet igénylő pozíciók között is sok a betöltetlen.

Júniusban Ózd polgármestere és alpolgármesterei nyírták a füvet a Bolyki főúton. A városvezetők az Ózdon is érezhető munkaerőhiány miatt demonstráltak, de azóta is komoly problémát jelent, hogy az Ózdi Városüzemeltető Intézmény vezetői nem tudják feltölteni a teljes létszámot. Sem betanított munkákra, sem szakmunkákra nincs elegendő ember.

„Elég nagy problémát jelent számunkra, hogy nem kapunk szakembert. Komoly munkaerőhiány van nemcsak a városban, hanem országosan is. Például kőművest nem tudunk találni. Ezen kívül probléma az, hogy a költségvetésünk is eléggé korlátozott. A közfoglalkoztatási költségvetést is eléggé visszavágták, úgy hallottuk, ez jövőre még jobban megvalósul” - nyilatkozta az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője, Dubovinszky László.

A műszaki vezető szerint éppen ezért nem tudják előre megígérni bizonyos munkák elvégzését, és konkrét határidőket sem tudnak megszabni. Uraj, Susa és Szenna önkormányzati képviselője is ezekkel a problémákkal szembesült, majd levelezésbe kezdett az Ózdi Városüzemeltető Intézménnyel.

„Több mindent észrevételeztem, mert elmaradtak munkák, illetve nem úgy haladt, ahogy szerettük volna. De el tudom mondani, hogy tegnap leültünk igazgató asszonnyal, illetve polgármester úrral, tisztáztunk mindent, és remélem, hogy lesz is eredménye. Sőt mondhatom, hogy már van is eredménye, ami itt Urajon is látható és Szennán is” - fogalmazott Tartó Lajos, területi képviselő.

Urajon a patak partján okozott gondokat a magasra nőtt fű, de mára ezt már lekaszálták az ÓVI dolgozói. Szennán pedig előnyt élveznek az aradi vértanúk emlékparkjának munkálatai, de a városüzemeltetésnél beütemezték a bolt és a buszmegálló környékének rendbetételét is.

A kép illusztráció.

Vissza