Tervezett leállás (képgalériával)2018. augusztus 17. (péntek) 19:00 - Városnews/7226_0_300.jpgMegkezdődik az éves karbantartás az Ózdi Távhő Kft.-nél augusztus 21-én, vagyis jövő héten kedden reggel hat órától. Ekkor teljes mértékben leengedik a rendszert, hogy a szükséges javításokat és fejlesztéseket elvégezhessék. A tervek szerint 26-án vasárnap éjfélre már ismét használhatják majd a meleg vizet a távfűtéses lakásokban élők.

Tavaly nyár végén több javítást és módosítást kellett elvégezni nem csak a fűtőműben, de a város több pontján is. Számos új hőközpontot is létesítettek. Eltelt egy év, vagyis augusztus 21-én reggel hat órától ismét elérkezik a nagy karbantartás ideje. Ezekben a napokban az egész rendszerből le kell engedni a vizet, így a jövő héten egyáltalán nem lesz meleg víz a távhős lakásokban. Többek között a piac területén található vezetékkel is foglalkoznak a cég munkatársai.

„Azt tudtuk kitalálni, hogy nyolc darab elzárót beépítünk ebbe a távhővezetékbe, hogy bármelyik évszakban is lesz kész a vezeték, rá lehessen kötni leállás nélkül. Tehát még egyszer már nem tudunk megállni öt-hat napra az idén, hiszen kezdődik lassan a fűtési időszak. Szeptemberben vagy októberben már nem tudunk leállni” - mondta Halász Sándor, az Ózdi Távhő Kft. ügyvezetője.

Ezekben a napokban a fűtőerőműben is zajlik az élet. Az előző évben több lámpatestet is kicseréltek, így az új ledes világítással hosszan tartó költséghatékony megoldást találtak erre a kérdésre. Most ismét javulnak majd a látási viszonyok. Emellett egy kazán átvizsgálását már korábban elvégezték, de így is maradt bőven teendő.

„Szelepek és szabályzók felújítása, valamint tömítések cseréje. Emellett átnézünk minden olyan veszélyes pontot, ami a későbbiekben problémát okozhat. Ezzel magunknak és a városnak is jót teszünk azzal, hogy ezt a gépészeti részt biztosítjuk. A legfontosabb, hogy a hőszolgáltatást innen a fűtőműből biztosítani tudjuk” - nyilatkozta Hübner Ferenc, az Ózdi Távhő Kft. Fűtőerőművének műszaki ügyintézője.

A tél folyamán olyan hibákat is feltártak, amelyeknek végleges megoldása akkor nem volt kivitelezhető. Most ezeken a részeken is kicserélik a csöveket, hogy ismét hosszú éveken keresztül biztosíthassák a szolgáltatást a felhasználóknak. A tervek szerint 26-án éjfélre ismét elérhető lesz a meleg víz az Ózdi Távhő Kft. ügyfelei számára.


226_0_t 226_1_t 226_2_t 226_3_t
226_4_t 226_5_t 226_6_t 226_7_t
226_8_t 226_9_t
Vissza