Új burkolat (képgalériával)2018. augusztus 16. (csütörtök) 19:00 - Városnews/7223_0_300.jpgBefejeződött az aszfaltozás az Akácos úton található hídnál. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény egy külső céget bízott meg a körülbelül 20 méteres szakasz leaszfaltozásával. Fontos volt a gyors munka, hiszen ez az egyik legkedveltebb útvonala a városközpont elkerülésének.

A hosszú évek alatt az útfelület olyannyira megrongálódott, hogy csupán a teljes javítással lehetett hosszan tartó eredményre jutni. Ehhez nagyban hozzájárul az is, hogy macskakövek vannak a burkolat alatt, amire nehezebben tapad az aszfalt. Annak érdekében, hogy a munka zavartalanul folyhasson, teljes szélességben le kellett zárni az érintett szakaszt. Az ott élők örömmel fogadták az erőfeszítéseket.

„Örülök, mert nekem is van egy kis autóm. Sajnos a rossz utak miatt szinte már széthullik. Én úgy látom, hogy Ózdon jön rendbe minden. Mindenesetre bizakodunk” - nyilatkozta Simon Aladár.

Az ÓVI minden évben több száz tonna aszfaltot dolgoztat bele a város útjaiba. Ennek egy része teljes aszfaltozás, ám többségében különböző kátyúzási folyamatokról van szó. Ez egy igazán forgalmas szakasz, hiszen ez az egyik legjobb módja a belváros elkerülésének, emellett a buszforgalom is jelentős. Sajnos ennek a kis résznek az elkészítése is komoly anyagi ráfordítást igényel.

„Erre az alig húsz méteres részre elment tizenhárom tonna aszfalt. Az több mint hatszázezer forintba kerül a bedolgozási díjjal együtt. Ezt ma reggel kezdték el, és mindent rendben haladt, vagyis már el is készültek vele” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Amikor a kivitelező cég munkatársai elhagyták a területet, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói jelentek meg. A friss burkolatra körülbelül egy köbméter hideg vizet locsoltak, hogy a lehető leghamarabb ismét birtokba vehesse az autóforgalom.


223_0_t 223_1_t 223_2_t 223_3_t
223_4_t 223_5_t 223_6_t
Vissza