Szabadidős futás2018. augusztus 16. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/7222_0_300.jpgSzabadidős közösségi futás indul augusztus 23-tól a Városi Stadionban. A találkozók helye csütörtökönként a főépület mellett, a sport emlékműnél lesz. A programra a Magyar Fitnesz és Egészségfejlesztési Szövetség országos kezdeményezésének keretein belül nyílik lehetőség. A foglalkozásokon bárki ingyenesen részt vehet, szakképzett edző irányítása mellett.

A szövetség Vanczák Attilát kérte fel a feladatra, aki eddig inkább az utánpótlás nevelésben vállalt nagyobb szerepet, most viszont a felnőtt lakosság került a célkeresztjébe. A pályázat kétéves időtartamot ölel fel. Aki rendszeresen részt vesz az alkalmakon nagyon sokat fejlődhet, valamint növelheti az állóképességét is. Az edző véleménye szerint nem a futócipő és a manapság divatos pulzusmérő sportóra a lényeg, hanem hogy egyáltalán a mozgást elkezdjék városunk lakói, hiszen fontos az egészségmegőrzés. A sportember abban is reménykedik, hogy hamarosan kialakul egy olyan társaság, akiket nem csak a futás köt majd össze.

„Elsősorban azokat céloznánk meg, akik eddig nem mertek elindulni, nem tudják hogyan kezdjenek hozzá. Megpróbálnék egy-két jó tanácsot adni, hogy hogyan kell csinálni. Fontos a szervezettség is. Az is cél, hogy később a heti egy alkalmon kívül maguktól is elinduljanak. A heti egy alkalom csütörtökönként 18 órától a kezdőknek véleményem szerint elég is lesz egyelőre” - mondta Vanczák Attila, edző.

Vissza