Nemes cselekedet (képgalériával)2018. augusztus 16. (csütörtök) 19:00 - Városnews/7221_0_300.jpgFacsemetéket ajánlott fel egy helyi vállalkozó a városnak a Bolyki főúton derékba tört példányok helyett. Múlt hónapban a Városi Stadion előtti részen négy darab ezüst juharfát törtek ki ismeretlen tettesek. Dancsok Tamás a városi televízió közösségi oldaláról értesült az esetről, és mivel egyébként is szívén viseli a faültetést Ózdon, egy percig nem gondolkodott rajta, hogyan orvosolhatná a problémát.

Július elején a Városi Stadion előtti szakaszon négy darab ezüst juharfát törtek derékba ismeretlen tettesek. Az eset rengeteg embert megdöbbentett. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai rendőrségi feljelentést is tettek az ügyben, a nyomozás viszont máig nem vezetett eredményre. A tervek szerint ősszel pótolták volna a kárt szenvedett példányokat, de egy helyi vállalkozó áthúzta a számításaikat. Így az intézmény munkatársai már ma ásót és kapát ragadtak.

„Most sikerült pótolni, hiszen Dancsok Tamás felajánlotta, hogy Ő megvásárolja, mi pedig elültethetjük. Ezt ezúton is nagyon köszönjük neki. Hiszen nagyon sok pénzt költünk minden évben faültetésre, fapótlásra, mert azt szeretnénk, hogy a kiöregedett, balesetveszélyessé vált fák kivágása után, azok pótolva is legyenek” - mondta Bóta József, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény parkfenntartási művezetője.

Az ezüst juharfák egy putnoki kertészetből érkeztek a közelmúltban, amelyek összértéke nagyjából húszezer forint. Dancsok Tamáshoz a városi televízión keresztül jutott el a hír, és mint mondta, nem volt kérdés számára, hogy a kitört facsemeték helyére újakat ajánljon fel.

„Igazából engem is, mint a lakosság nagy részét felháborított, mert a vandalizmusnak nincs értelme. A faültetés egyébként is a szívügyem, és azon voltam, hogy pótoljuk ezeket a fákat. Akik elkövették, talán megbánják majd tettüket, és belátják, hogy nem ez a helyes út” - fogalmazott Dancsok Tamás.

Ózd közigazgatási terültén közel 8400 darab fa több mint húsz fajtája található meg. Az Ózdi  Városüzemeltető Intézmény munkatársai nagyon sokat fáradoznak azon, hogy ápolják őket, hogy megfelelően fejlődhessenek. Évente így is rengeteg esik az időjárás áldozatául. A városunkban már nagy hagyományokkal bíró önkéntes faültető mozgalmak is mind hozzájárulnak környezetünk szebbé, élhetőbbé tételéhez. Az évek során közös üggyé vált, és egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a legutóbbi akció során is rekordszámú felajánlás érkezett. Április végén kétszáz darab csemete került végleges helyére Ózd különböző pontjain.


221_0_t 221_1_t 221_2_t 221_3_t
221_4_t 221_5_t 221_6_t 221_7_t
221_8_t
Vissza