Legyél hős! (képgalériával)2018. augusztus 16. (csütörtök) 19:00 - Híreknews/7218_0_300.jpgÖnkéntes programot indított az Országos Mentőszolgálat. Olyan 18 és 22 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik szeretnék megtapasztalni, hogy milyen Magyarország legnagyobb egészségügyi szervezeténél dolgozni. A rendelkezésre álló helyek száma folyamatosan csökken, jelentkezni szeptember másodikáig lehet.

Legyél hős! Ez az Országos Mentőszolgálat önkéntes programjának jelmondata. A szervezet most 18 és 22 év közötti, középiskolai tanulmányaikat befejezett, aktív hallgatói/tanulói jogviszonnyal és munkaviszonnyal nem rendelkező fiatalokat vár. A hat hónapos időtartam alatt a jelentkezők megismerkedhetnek a mentősök életével, illetve szakmai felügyelet mellett be is kapcsolódhatnak munkájukba.

„Nem titkolt célunk az, hogy bemutassuk ennek a pályának a vonzerejét, és értékes emberek csatlakozzanak hozzánk, akik esetleg egy új életpályát kapnak tőlünk, ahol kiteljesedhetnek, és a társadalom szempontjából is hasznos munkát végezzenek. Ez az önkéntes program arról szól tehát, hogy a pályaválasztás környékén álló fiatalok, akik mondjuk érettségivel a kezükben még nem tudják pontosan, hogy merre induljanak, bepillantást nyerhessenek a mentős munkába, és kedvet kapjanak ehhez a csodálatos hivatáshoz” - nyilatkozta az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál.

Az Országos Mentőszolgálat számos lehetőséget biztosít az önkénteseknek. A jelentkezők elvégezhetnek egy gyakorló mentőápoló képzést, amely első hat hónapjának tanítási költségeit a szervezet állja, illetve magában foglalja három modulzáró vizsga megszerzését is. Az önkéntes munka ideje alatt két alkalommal jutalmat is kapnak a segítők, összesen több mint ötvenezer forint értékben. Emellett nyelvi képzés is rendelkezésre áll.

Az önkéntesek szakmai felügyelet mellett többféle tevékenységet is végezhetnek. Az adminisztráció vagy leltározás területén is dolgozhatnak, de a mentősök konkrét feladataiban is részt vehetnek, ilyen például a betegkísérés vagy a mentéshez kapcsolódó egyéb tevékenységek. Megtapasztalhatják, hogy milyen együttműködni a társszervekkel: a rendőrséggel vagy a katasztrófavédelemmel.

A projekt országos lefedettségű, és egy pályázat keretében valósul meg, amelyet az Európai Unió és Magyarország Kormánya több mint kétszázmillió forint vissza nem térítendő támogatással segít. További információk a toborzas.mentok.hu internetes oldalon érhetők el, illetve a jelentkezési lap is innen tölthető le, de a megyeszékhelyeken is várják az önkénteskedni vágyókat. A rendelkezésre álló helyek száma folyamatosan csökken, regisztrálni szeptember másodikáig lehet.


218_0_t 218_1_t 218_2_t 218_3_t
Vissza