Folyamatos kivitelezés (képgalériával)2018. augusztus 14. (kedd) 19:00 - Városnews/7213_0_300.jpgFolyamatosan zajlanak a csatornázási munkálatok városunkban. A projekt során több mint ötven kilométer hosszan fektetnek le gerincvezetéket. Ráctag térségében már több mint egy kilométer hosszan kiépítették a szükséges hálózatot, valamint már Táblában is hozzáfogtak a megvalósításhoz.

Július elején utcafórumot tartottak Ráctag térségében, hiszen számos kérdés keringett az ott élők fejében. Nagy munkáról van szó, ám a kivitelezők folyamatosan haladnak. Így ma már jócskán eltávolodtak a játszótértől. Elmondták, hogy a nagy meleg hátráltatja őket, ám igazán az eső tudná lelassítani a folyamatot.

„A ráctagi részen vagy, ahogy mi hívjuk a Belváros 1 célterületen több mint 1600 méter gerincvezeték elkészült. Ehhez kapcsolódik majdnem 160 darab házi bekötés. Jelenleg a Ráctag utcának azon a részén folyik a kivitelezés, ahol az egész területre fel kell járni, tehát ez most a súlyponti területünk. Egy hete kezdtük el a munkát, és ezen a hétvégén szeretnénk itt befejezni a gerincvezeték építését” - mondta Bíró Ferenc, a Mészáros & Mészáros Kft. projektvezetője.

Ottjártunkkor egy szakember például a föld tömöríthetőségét vizsgálta. Létfontosságú, hogy a Ráctag utca idejében elkészüljön, ugyanis ezután a Batthyány úton folytatják a munkát. Már ott is elkezdték a házi bekötések megvalósítását, hogy mire odajutnak a gerincvezetékkel, zavartalanul tudják végezni a dolgukat. Ózd másik felében a konzorcium másik résztvevője is nekilátott a megvalósításnak.

„Múlt héten vonultunk fel Tábla városrészben. A közművek feltárásával kezdtük, ezután következett a házi bekötések előkészítése. Ehhez hozzátartoznak az út alatti átfúrások a hosszú bekötésekhez. A tervek szerint a jövő hét elején elkezdjük a gerincvezeték építését” - nyilatkozta Sipos Gábor, az Euroaszfalt Kft. építésvezetője.

A szennyvíz megfelelő elvezetésének kérdése hosszú idő óta közbeszéd tárgyát képzi városunkban, hisz majdnem háromezer háztartást és Ózd területének nagy részét érinti. A szakemberek elmondták, hogy a terveknek megfelelően halad a folyamat.


213_0_t 213_1_t 213_2_t 213_3_t
213_4_t 213_5_t 213_6_t 213_7_t
213_8_t 213_9_t
Vissza