Antik termékek (képgalériával)2018. augusztus 13. (hétfő) 19:00 - Városnews/7205_0_300.jpgIsmét régiségvásárt tartottak a Városház téren. A rendezvénynek már többéves hagyománya van Ózdon, és az ország számos pontjáról, valamint a Felvidékről is rendszeresen érkeznek érdeklődők. A kínálat időközben már kézműves termékekkel is kiegészült, azok szintén kelendőek a vásárlók körében.

Ózd központja ezúttal is régiségvásárnak adott otthont. A rendezvénynek már többéves hagyománya van. Kezdetben a piactéren állították fel standjaikat az árusok, később a Polgármesteri Hivatal előtti térre tevődött át a helyszín. A vásárnak hamar híre ment, és ma már az ország számos pontjáról, sőt a Felvidékről is érkeznek árusok. A vevőket színes kínálat várja.

„Amit keresnek, az a piactól függ, mert itt a katonai dolgoktól, kitüntetésektől kezdve a régi konyhai eszközökön át, a mondhatni retró bakelitlemezekig szinte minden megtalálható” - mondta Buth Zoltán, szervező.

Nemcsak az árusok, hanem az érdeklődők közt is sokan vannak, akik más településekről utaznak Ózdra a vásárok kedvéért. Herczeg Jenőné például a Pest megyei Gyömrőről jött el, hogy meglátogassa testvérét, és ha már itt volt, úgy döntött, felkeresi a vásárt, hogy meglepetéssel kedveskedjen vendéglátójának.

„Most úgy jött ki a lépés, hogy szerettem volna megajándékozni a nővéremet, és így egyben magamnak is vettem. Nagyon sok minden van itt, nagyon szép ez a vásár” - fogalmazott Herczeg Jenőné.

A vásárban nemcsak régiségeket találhattak az érdeklődők. Az idők során ugyanis kézművesekkel bővült a kiállítók sora. Ők saját termékeiket kínálták eladásra, a standokon voltak egyedi pólók, lakásdekorációk, szappanok, sőt szörp- és lekvárkülönlegességek is. Vozár Ottóné gyöngyékszerek készítésével foglalkozik.

„Szokták szeretni. Van, amit rendelésre készít el az ember, de nagyon sokat inkább ajándékba adok” - nyilatkozta Vozár Ottóné.

A régiségek és kézműves termékek iránt érdeklődők legközelebb szeptember kilencedikén, vasárnap kereshetik fel a vásárt. A szervezők azt tervezik, hogy december 23-án, advent utolsó vasárnapján a városi karácsonyi vásár forgatagához is csatlakoznak.


205_0_t 205_1_t 205_2_t 205_3_t
205_4_t 205_5_t 205_6_t
Vissza