Üdítő intézkedés (képgalériával)2018. augusztus 9. (csütörtök) 19:00 - Városnews/7198_0_300.jpgPalackos frissítővel, párakapuval, hosszabb fürdőzési lehetőséggel igyekszik enyhíteni a meleg időjárás okozta kellemetlenségeket Ózd Város Önkormányzata. Tegnaptól péntek éjfélig hazánk egész területére hőségriadót rendelt el az országos tisztifőorvos. Ma városunk két pontján 400 db fél literes vizet osztottak szét az Ózdi Városüzemeltető Intézménynél szolgálatot teljesítő diákok.

Másodfokú hőségriasztást rendelt el tegnap nulla órától péntek éjfélig az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai alapján. A melegre Ózd Város Önkormányzata is gyorsan reagált.

„Minden évben, amikor hőségriasztást ad ki a meteorológiai szolgálat, akkor kapunk egy értesítést, hogy a lakosság komfortérzetét próbáljuk meg növelni különféle intézkedésekkel, ebbe beletartozik a vízosztás, amit az Ózdi Városüzemeltető Intézménynél dogozó diákok végeznek” - nyilatkozta Dobos Eszter, polgármesteri referens.

A kánikula a szabadtéri munkavégzésre is kihatással van, a közfoglalkoztatottak ebben az időszakban az óránkénti 5 perc helyett negyed óra pihenőidőt kapnak. A Gyújtói körforgalomnál, a régi reuma kórház környékén a földön fél literes palackok sorakoznak, amelyeket a Városi Rendészet munkatársai szállítottak a helyszínre. A fiatal segítők vizet osztottak a járókelőknek.

„Örülök, hogy segíthetek az időseknek és fiataloknak egyaránt, mert ugye nagyon meleg van, fontos, hogy ilyenkor figyeljünk a hidratálásra, hogy ne legyenek rosszul az emberek, szóval ezzel rengeteget lehet segíteni a város lakóinak” - mondta Magyar József, diák.

A forróság mindenki szervezetét megviseli. A legtöbben ki sem mozdulnak ilyenkor. Otthon lehúzzák a redőnyöket, és a hűvös szobában próbálják átvészelni ezt az időszakot, aki viszont erre járt, annak egész biztosan jutott a 200 palack frissítőből.

„Most már jó lenne, ha enyhülne, nagyon nehéz kibírni, de azt gondolom 75 évesen egész jól bírom” - fogalmazott Tóth Antalné.

Az Almási Balogh Pál Kórház bejárata előtt is találkozhattunk diákmunkásokkal ma délelőtt.  

„Van egy fiú segítőm, mert ketten kell osztanunk a vizet, ez egy vagy másfél órát vesz igénybe egy nap. Általában 10 órakor szoktunk kezdeni, olyan tizenegy, fél tizenkettő felé végzünk is. Itt főleg időseknek, kisgyerekeseknek, kismamáknak adunk vizet elsősorban, de aki ideérkezik mindenkinek próbálunk segíteni egy kicsit” - mondta Sebők Laura, diák.

A Szolgáltatóház előtti téren párakaput állítottak fel, ez már több napja hűsíti az ózdiakat, ennek frissítő hatását ma a fiatalabb korosztály részesítette leginkább előnyben. Emellett a szomjas városlakók ivókutat is igénybe vehetnek. A Városi Stadionban a foci pályára vezető játékos bejáratnál is találkozhatunk vízpermettel, amely jó szolgálatot tesz az itt sportolók számára. A Városi Strandfürdő egy órával tovább tart nyitva. Ha valamit feltétlenül el kell végeznünk, azt vagy a kora reggeli, vagy az esti órákban tegyük meg, napközben pedig igyekezzünk minél kevesebb időt a napon tölteni, ha mindenképpen útnak indulunk a nagy áruházakba is be lehet térni egy pár perces felfrissülés erejéig. A Brassói úti és a Sárli úti hipermarketek klimatizált auláját a hőségriadó alatt bárki igénybe veheti.


198_0_t 198_1_t 198_2_t 198_3_t
198_4_t 198_5_t 198_6_t 198_7_t
198_8_t 198_9_t 198_10_t 198_11_t
198_12_t 198_13_t 198_14_t 198_15_t
198_16_t 198_17_t
Vissza