Teljes a keret (képgalériával)2018. augusztus 9. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/7195_0_300.jpgMár az alapozási időszak közepén jár az ÓAM-Ózdi KC felnőtt csapata. Szakál György irányításával egy olyan edzésfolyamatot csinálnak végig a játékosok, amely során folyamatosan figyelik többek között a pulzusukat is, így kihozhatják magukból a maximumot. A piros-kékek augusztus 22-én Balmazújvárosba látogatnak, majd három nappal később hazai környezetben lépnek pályára a hagyományos felkészülési tornán.

Megkezdte a felkészülést a 2018-2019-es bajnoki szezonra az ÓAM-Ózdi KC felnőtt csapata. Még sok teendőjük van a szeptember végi nyitányig. A szakmai stáb nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minden játékos erőnlétének és képességeinek megfelelően készüljön. Szakál György elmondta, hogy nem ez a legizgalmasabb része a kézilabdázásnak, ám elengedhetetlen a szezon sikeres teljesítéséhez.

„Jelenleg egy aerob felkészülést folytatunk. Ezt megelőzte az elmúlt egy hónap, amikor a játékosok házi feladatot kaptak, hogy ne lökésszerűen érje őket ez a terhelés. Itt mindenki saját érdekének megfelelően a kapott programot megcsinálta, és ezt az időszakot egy felméréssel zárták. Továbbra is használjuk a Polar technikát, vagyis a játékosok minden edzésen mérve vannak. A felmérés alapján mindenki saját magának az ellenfele, nem pedig a csapattársaké. Mindenki más értékeket produkál, és ennek megfelelően próbáljuk ilyenkor terhelni őket” - nyilatkozta Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

Az átigazolási időszakban most is több ponton változott a keret. Máshol folytatja például Szűcs Balázs, Harkó Krisztián, Mátrai Péter, illetve Szabó Tamás. Az érkezők sora hosszabb. Az ÓAM-Ózdi KC színeiben folytatja Hercegh János, Nagy Dominik, Zsigmond Gergely, Molnár Ádám, Hangyel Norbert és Pánczél Zoltán. Utóbbi hiányposztra érkezett, ugyanis nagy szüksége volt már a csapatnak egy balkezes átlövőre.

„A mi közös múltunk már visszatekint úgy öt évre. Nyugodtan mondhatom, hogy baráti a viszonyunk. Igazából egy nagyon pozitív megkeresést kaptam, és a párommal karöltve úgy döntöttünk, hogy az ÓAM-Ózdi KC-ban folytatom a pályafutásomat. Amit felvázoltak nekem az nagyon pozitív volt, és megegyezett az én elvárásaimmal” - mondta Pánczél Zoltán, az ÓAM-Ózdi KC átlövője.

A piros-kékek augusztus 22-én kezdik meg az edzőmeccsek sorát Balmazújvárosban. Három nappal később a Marosi István Városi Sportcsarnokban lépnek pályára a kézisek, akkor a Balassagyarmat, a Debrecen és a Nyíregyháza látogat el Ózdra. A felnőttek a Törökszentmiklósi Székács ellen kezdik meg a bajnoki szereplést, a Magyar Kupa nyitányán pedig Nyíregyházára utaznak.


195_0_t 195_1_t 195_2_t 195_3_t
195_4_t 195_5_t 195_6_t
Vissza