Felderített rablások (képgalériával)2018. augusztus 8. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/7192_0_300.jpgEgy héten belül két rablás is történt városunkban. Az egyik esetben egy fiatal fiú kezéből tépett ki egy férfi egy tízezres bankjegyet, míg a másik rablást egy időskorú férfi sérelmére követték el. Az Ózdi Rendőrkapitányság egyenruhásai rövid időn belül mindkét bűncselekmény elkövetőit elfogták.

Kiraboltak egy 78 éves, egyedül élő férfit a saját házában. Az eset augusztus 3-án történt Szentsimonban. A gyanúsítottak, egy 50 éves helyi férfi, illetve egy 40 éves egri nő, valamint egy másik, ismeretlen nő aznap este 9 óra körül a sértettnél vendégeskedtek, majd megbeszélték, hogy elveszik értékeit. Megfenyegették és bántalmazták az idős urat, fojtogatták és meg is ütötték, karjait hátracsavarták, összekötötték, és a száját is betömték. Nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rablók használati tárgyakat, evőeszközöket vittek magukkal. Az Ózdi Rendőrkapitányság járőreinek összehangolt munkájának köszönhetően hamar elfogták az elkövetőket, akiket tegnap az Ózdi Járásbíróság szeptember 7-ig előzetes letartóztatásba helyezett. Egy másik rablás is történt a napokban, ez a város másik részén, Táblában.

„Lakásának ablakából kifigyelt egy arra közlekedő, 13 éves, fiatal fiúcskát, akinek a kezében pénz volt: egy tízezer forintos bankjegy. A férfi rákiabált a fiúra, hogy adja oda neki a pénzt, erre a gyerek az utcán futásnak eredt. A gyanúsított személy lakása ablakából kiugorva a fiú után ment, testi erővel lefogta, és a kezéből elvette a pénzt” - mondta az üggyel kapcsolatban Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A helyszínre érkező körzeti megbízott és a járőr beazonosította, és harminc percen belül előállította az elkövetőt, akit őrizetbe is vettek. Vele szemben rablás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Az ilyen bűncselekmények célpontjai legtöbbször azok, akikről az elkövető úgy gondolja, támadás esetén nem tudnak megfelelően védekezni. Egy időst vagy gyermeket könnyű megfélemlíteni, ám vannak olyan módszerek, amelyek hatásosak lehetnek a kivédésben. Fontos a meglepetés ereje.

Ha valakit megtámadnak, érdemes az elkövető szemét megcélozni, ugyanis míg ő azzal van elfoglalva, addig az áldozat könnyebben el tud menekülni. A lágy részeket, esetleg a fület érő ütés, rúgás is fájdalmas, veszélyhelyzetben ezekkel is célszerű megpróbálkozni.


192_0_t 192_1_t 192_2_t 192_3_t
192_4_t 192_5_t
Vissza