Tikkasztó meleg2018. augusztus 7. (kedd) 19:00 - Aktuálisnews/7191_0_300.jpgMég feljebb kúszhat a hőmérők higanyszála a következő napokban. Városunk lakói sok folyadékkal és hűvös helyen tartózkodással próbálnak védekezni a meleg ellen. A Városi Strandfürdő ezen a héten is meghosszabbított nyitvatartással üzemel. A szakemberek tájékoztatása szerint nagyobb mértékű enyhülés csak augusztus 20-a után érkezhet térségünkbe.

Januárban a mínuszok és a hóesés jellemezte térségünk időjárását. Ekkor sok ember szájából elhangzott: jó lenne már egy kis meleg. Július utolsó hetére meg is érkezett az emlegetett hőség. Azóta a hőmérők higanyszála minden nap elérte, sőt át is lépte a harminc fokot. A városunkban élők különböző módokon védekeznek a forróság ellen.

„Úgy védekezek, hogy nem megyek ki a lakásból. Jó hűvös helyen lakunk, és így próbálok elbújni a hőség elől” - nyilatkozta Csuhaj Istvánné.

„Megpróbálunk sok gyümölcsöt enni, és ásványvizet vagy hideg sört inni” - nyilatkozta Morvai István.

„Egyelőre mi még nem védekezünk. Hazamegyünk a hűs szobába, emellett pincében dolgozunk. Ott mindig hűvös van” - fogalmazott Szabó Sándorné.

Nem csak a hőmérséklet, de az UV-sugárzás is igen magas térségünkben. A térkép nálunk magenta színű, vagyis a káros sugárzás extrém mértékű lehet. A szakember kifejtette, hogy számottevő változás csupán augusztus 20-a után várható.

„A hét végéig tovább fokozódik majd a hőség. Meleg száraz időre számíthatunk, csapadéknak csak igen kicsi az esélye. Kisebb mértékű csökkenésre igazából a hétvégén számíthatunk, ugyanis péntek délután egy gyengülő hidegfront éri majd el az országot nyugat felől. Azonban továbbra is bizonytalan, hogy mekkora mértékű lehűlést okoz majd” - mondta Molnár Anna, meteorológus.

A melegre való tekintettel a Városi Strandfürdő ezen a héten is meghosszabbított nyitvatartással üzemel, vagyis reggel 9 órától este 8 óráig várja vendégeit. A lehűlésig mindenki próbálja elkerülni a forróságot, és különböző módokon hűteni magát. Ettől függetlenül érdemes kihasználni a jó időt, hiszen alig pár hónap, és ismét szükség lesz a télikabátokra.


191_0_t 191_2_t
Vissza