CatRecz Ball (képgalériával)2018. augusztus 7. (kedd) 19:00 - Sportnews/7186_0_300.jpgÚjra pattogott a kosárlabda a Nagy Imre úti dühöngőben. Már hetedik alkalommal rendezték meg a CatRecz Ball nevet viselő utcai kosárlabda tornát. A rendezvényre évről évre az ország számos pontjáról érkeznek csapatok. Idén közel harminc együttes mérte össze tudását, mind a felnőttek, mind pedig az ifik mezőnyében miskolci siker született.

Az ózdi streetballosok rendszeresen játszanak a Nagy Imre úti dühöngőben. 2011-ben rendezték meg először a Catrecz Ball utcai kosárlabda-tornát, amelyből azóta hagyomány lett. Évről évre az ország számos pontjáról érkeznek csapatok. A szervezőgárda az évek során kicserélődött, de a lelkesedés megmaradt.

„Idén hetedik alkalommal került megrendezésre az esemény, egy továbbvitt tradíció által. A régi csapatok, akik ide jártak játszani, ők kezdték el, majd mi folytattuk, már idén második éve” - mondta Kacsmarik Márk, szervező.

Az idei megmérettetést Vitális István nyitotta meg. A terület önkormányzati képviselője példaértékűnek tartja a kezdeményezést, szerinte nemcsak sportrendezvényként állja meg a helyét, hanem a sportolás népszerűsítésében is fontos szerepe van.

„Minden sportrendezvényt szeretek, többek közt ezt a kosárlabdát is. Ahány rendezvény, annyiféle, mindegyik egyedi. Ez egy teljesen amatőr kezdeményezés, évről évre egyre színesebb. Azt gondolom, hogy a sportolási lehetőségen túl nemcsak Bolyoknak, hanem Ózd városának is jó hírét viszi. Hiszen egy országos rendezvényről beszélünk, ahova Miskolcról, Egerből, Budapestről, Esztergomból, sok helyről eljönnek. Jól érzik magukat a fiatalok, és példát mutatnak, hogy hogyan is lehet élni” - fogalmazott Vitális István, területi képviselő.

A közel harminc csapat három a három elleni mérkőzéseken, a streetball szabályai szerint mérte össze tudását. Végül mind a felnőttek mezőnyében, mind az ifisták között miskolci siker született. Az aranyérmet mindkét kategóriában az MVK szerezte meg.

„Igazából mi a MEAFC egyesületben, Miskolcon csapattársak voltunk, és vagyunk is. Kivéve egy srácot, aki már Olaszországba igazolt. Ő egy nagyon tehetséges és magas center. Van egy nagyon jó barátom, aki az irányító, és van még egy centerünk, aki hasonló” - nyilatkozta Papp Arion, az MVK játékosa.

Az ifisták között a dobogó második fokára a debreceni Brothers állhatott fel, harmadikként az ózdi Poén zárt. A felnőtteknél az ezüstöt a szikszói Fiúk a klubból, a bronzot a miskolci Squattings együttese szerezte meg. A kiegészítő programok között ügyességi- és dobóversenyek is szerepeltek.


186_0_t 186_1_t 186_2_t 186_3_t
186_4_t 186_5_t 186_6_t 186_7_t
186_8_t 186_9_t 186_10_t 186_11_t
186_12_t
Vissza