Lefülelt besurranó (képgalériával)2018. augusztus 6. (hétfő) 19:00 - Rendőrségnews/7185_0_300.jpgFiatal fiú hatolt be egy helyi autószerelő-műhelybe. Miután átmászott a kerítésen, bejutott az épületbe is. Több autóba beült, néhányat be is indított, közben pedig egyes járművekben kárt okozott. A betörőt a rendőrök tetten érték, és bár kezdetben mindent tagadott, a kamerafelvételek láttán végül beismerte a bűncselekményt.

A telephelyre egy tizenhét éves nagyvisnyói fiú mászott be a kerítésen át, majd az épületbe is bejutott. Több autó kulcsát magához vette, beült a járművekbe, néhányat beindított, azokkal a telephelyen belül kocsikázott. A járőröző rendőröknek gyanús lett, hogy a hajnali órákban mozgás van a szervizben.

„Az Ózdi Rendőrkapitányságon jármű önkényes elvételének kísérlete miatt indult eljárás egy fiatal férfi ellen, akit a kora hajnali órákban a helyi körzeti megbízott tetten ért, és elfogott az A-Z Autó telepén. Több autót megpróbált eltulajdonítani, de nem sikerült neki. Megközelítőleg hat autóban okozott kárt, és különböző rongálásokat a telephelyen, illetve a telephely belsejében” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság  hivatalvezetője.

Volt olyan autó, amelyiknek a lökhárítóját rongálta meg, volt, amelyiknek a váltóját törte le, egy másikat pedig csavarlazítóval fújt le több helyen. A műhely harmonikaajtóját feltépte, a hűtőből kiszolgálta magát, és öt liter kenőolajat is magához vett. Az épületből több dolgot is próbált ellopni, azokat az udvaron parkoló kék furgonba pakolta be. A szerviz tulajdonosa azt mondja, a fiatal családjával elsősorban peren kívül szeretnének megegyezni.

„Szerettünk volna a családdal megegyezni, hogy a jogi utat elkerülve megállapodunk egy megfelelő összegben. Ezt hivatalos úton lezongorázva megtérítenék a kárunkat. Jelen pillanatban ez még folyamatban van, ha sikeres, akkor megegyezünk, ha pedig nem, akkor muszáj jogi útra terelni, hogy a kárunk megtérüljön” - fogalmazott Bellérné Bíró Henrietta, az A-Z Autó tulajdonosa.

A műhelyben azt mondják, a betörő által okozott sérüléseket kijavítják, az ügyfelek olyan állapotban kapják majd vissza autóikat, ahogyan leadták. Hozzátették: a járművek nem nyitott ajtókkal, slusszkulccsal a gyújtáskapcsolóban állnak az udvaron, a kulcsokat a fiatal a műhelyből vette magához. A tetten ért fiatalkorú kezdetben erősen tagadott, de amikor szembesítették a több órás kamerafelvétellel, mindent beismert.


Képek forrása: police.hu

185_0_t 185_1_t 185_2_t 185_3_t
185_4_t 185_5_t 185_6_t
Vissza