Gyors elfogás (képgalériával)2018. július 27. (péntek) 19:00 - Rendőrségnews/7170_0_300.jpgEgy órán belül elfogták a rendőrök azt az autótolvajt, aki egy ózdi családi ház udvaráról lopott el egy autót. A gyanúsított a Pázmány útról egészen Somsályig jutott a fehér Seattal, de útközben defektet kapott, ami hátráltatta a menekülésben. Városunkban idén ez volt a negyedik felderített autólopás.

Egy fehér Seatot lopott el egy tarnaleleszi férfi az egyik Pázmány úti családi ház udvaráról. Információink szerint tulajdonosa mindössze néhány hete vásárolta az autót. A gyanúsított defektet kapott az eltulajdonított járművel, a képek tanúsága szerint pedig még viszonylag sokat autózhatott lapos gumival. A jobb első abroncs ugyanis teljesen lefordult a felniről, oldalfala szétszakadt. Feltehetőleg neki is ütközhetett valaminek, mivel az egyik visszapillantó tükör is letört. Az autó nyitott állapotban parkolt az udvaron, amikor a 32 éves férfi beült, és elhajtott vele.

„A bejelentést követően kollégáim nagy erőkkel a helyszínre vonultak, és megkezdték Ózd város területén a gépjármű felkutatását. Somsály városrészben meg is találták a gépjárművet, az azt vezető személlyel együtt. Őt elfogták és előállították az Ózdi Rendőrkapitányságra. Ezt követően kollégáim gyanúsítottként hallgatták ki” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Úgy tudjuk, a gyanúsítottnak ez már nem az első ilyen ügye volt. Tarnaleleszen és a környező településeken is vannak folyamatban lévő ügyei. Az ellopott autónak most nem örülhetett sokáig, ugyanis részben a defekt, részben pedig a rendőrök gyors intézkedése miatt gyorsan elfogták.

Az autótolvaj a Pázmány útról egészen a város másik széléig, Somsályig jutott. A rendőrök ezen a szakaszon találtak rá mind a gyanúsítottra, mind pedig az ellopott autóra. A fehér Seatban eközben kisebb anyagi kár is keletkezett.

Ózdon idén ez volt a negyedik felderített autólopás. A tavalyi évhez képest emelkedett az ilyen típusú bűncselekmények száma, 2017-ben ugyanis csupán egyetlen esetben kellett intézkedniük az egyenruhásoknak. Az utóbbi esztendőkben rendre egy-két eltulajdonított gépjárművet kellett felkutatniuk, leszámítva 2016-ot. Akkor kilenc autótulajdonost fosztottak meg járművétől a tolvajok. Feltörésből tavaly hatot regisztráltak, de voltak olyan évek, amikor egy ilyen esetet sem jelentettek a rendőrségen.


Képek forrása: police.hu

170_0_t 170_1_t 170_2_t 170_3_t
170_4_t
Vissza