Izgalmas percek (képgalériával)2018. július 26. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/7166_0_300.jpgTegnap este nyolc órakor hozták nyilvánosságra a 2018-as felsőoktatási felvételi ponthatárait. Az eredményekre sokan vártak az ország több pontján megtartott ponthatárváró rendezvényeken. Városunk egyik vendéglátóipari egységében is több fiatal figyelte izgatottan telefonját az értesítés reményében. Idén közel 108 ezren jelentkeztek egyetemekre, főiskolákra.

Megjelentek az idei felvételi ponthatárok a felvi.hu-n. Idén 107 698-an adták be jelentkezésüket valamelyik felsőoktatási intézménybe, közülük több mint 75 ezret vettek fel. A továbbtanulni vágyó fiatalok az ország több pontján megtartott ponthatárváró rendezvényeken vártak az eredményekre.

„Szerintem ez egy nagyon jó lehetőség, hogy itt Ózdon be tudunk ülni valahova, és sokkal jobb mintha otthon ülnék egyedül, és úgy izgulnék. Örülök, hogy most ez a lehetőség itt megadatott, és itt lehetünk együtt” - mondta Kriston Ivett.

Városunk egyik vendéglátóipari egységében többen is izgatottan figyelték telefonjukat. Aki ugyanis a felvételi eljárás során megadta mobilszámát, sms-t kapott az Oktatási Hivataltól a ponthatárhúzás után. Ebben szerepel, hogy melyik intézménybe nyert felvételt, vagy esetleg elutasították a jelentkezését. Sok fiatalnak ezen múlik a jövője. Az egyik ózdi bárban egy korsó sör járt minden sikeres diáknak.

„Én a Károli Gáspár Református Egyetemre adtam be a jelentkezésem Budapestre, óvónői szakra. Eléggé izgulok, mert már a napokban is ilyen idegesség volt rajtam, ugyanis sok múlik ezen és szeretném, ha sikerülne” - nyilatkozta Horváth Zsófia.

A felvételin az elérhető maximális pontszám ötszáz pont. Az emberi erőforrások minisztere idén 41 alapképzési, valamint osztatlan szak esetében úgynevezett központi minimumpontszámot határozott meg. Ebben az évben az orvosi karokon például több kellett a bekerüléshez, mint tavaly. Aki városunkban kíván továbbtanulni, a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozatának képzései közül választhatott.


166_0_t 166_1_t 166_2_t 166_3_t
166_4_t 166_5_t
Vissza