Több lehetőség (képgalériával)2018. július 26. (csütörtök) 19:00 - Városnews/7165_0_300.jpgKézműves foglalkozással bővült a Nagyvölgyi Állatsimogató programkínálata. Ma a sporttáboros lányok ismerkedtek az új lehetőséggel. A tanyán folyamatosan zajlanak fejlesztések, jelenleg a páváknak alakítanak ki egy voliert a bejárat mellett. Új jövevények is vannak. Múlt héten 15 vietnámi kismalac született.

Virágoskert-szépítés, építési munkálatok. Zajlik az élet a Nagyvölgyi úton található állatsimogatóban. A terület azon kívül, hogy mezőgazdasági céllal egy állattartó telepként funkcionál, családok, iskolás csoportok fogadására alkalmas, de még sok más lehetőség is rendelkezésre áll az idilli környezet kihasználására. A tanyán több állat tartásával és életmódjával ismerkedhetnek meg testközelből az érdeklődők. A látogatók száma folyamatosan nő.

„Az állatsimogató június elsejei hivatalos megnyitását követően már több csoport úgy jelentkezett be, hogy nemcsak az állatokat szeretné megnézni, hanem magát az egyéb kiegészítő foglalkozásokat is igénybe kívánják venni. A legelső pont egy bánrévei általános iskola volt, aki ellátogatott hozzánk. Itt a hátam mögött látható épületben vannak a kézműves foglalkozások. Fontos tudni, hogy ezt csak bejelentkezés alapján vehető igénybe, hiszen akik tartják ezeket a foglalkozásokat, nem állandó jelleggel vannak itt a területen” - nyilatkozta Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója.

Fonalak, ragasztó, mindenféle magvak, színes ceruzák és egyéb kiegészítők sorakoznak az asztalon. Ma reggel az Ózdi Sport- és Élményközpont sporttáboros leányzói látogattak el a helyszínre, hogy kipróbálják az új lehetőséget. Anna még óvodás, de hamarosan iskolában kezd. A kis szőke lány Ajkáról érkezett városunkba.

„Zsákokat lehet megtölteni, labdát lehet belőle csinálni, rajzolni is lehet. Mindenki ügyesen csinálja” - mondta Pejtli Anna.

A gyerekek a kreatív munka után természetesen megismerkedtek a tanya lakóival is, sőt meg is simogathatták őket. A nyuszik nagy népszerűségnek örvendtek. A tanyán egyébként folyamatosak a fejlesztések. A bejárat mellett fűrészelés és kalapálás hallatszik. Voliere-t, vagyis úgynevezett madárházat építenek a dolgozók a nemrég érkezett páváknak. A tető már elkészült, hamarosan átköltöztetik a madárpárokat erre a részre, így nagyobb teret vehetnek majd birtokba. De nemcsak szárnyasokkal bővült az itt élő állatok sora. Néhány hete vietnámi kismalacok születtek. A két anyakoca összesen tizenöt kis disznónak adott életet. A hódoscsépányi Nagyvölgyi úton megközelíthető állatsimogató hétköznaponként reggel kilenctől, hétvégén pedig nyolc órától látogatható egészen este nyolcig, a belépés mindenkinek ingyenes. Előzetes bejelentkezésre csak csoportok esetében van szükség, az intézmény dolgozói a 06-48/471-422-es telefonszámon várják az érdeklődést.


165_0_t 165_1_t 165_2_t 165_3_t
165_4_t 165_5_t 165_6_t 165_7_t
165_8_t 165_9_t 165_10_t 165_11_t
165_12_t 165_13_t 165_14_t 165_15_t
165_16_t 165_17_t 165_18_t 165_19_t
Vissza