Hajnali mentőakció (képgalériával)2018. július 25. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/7162_0_300.jpgTűzhelyen felejtett étel miatt volt szükség a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők összehangolt munkájára ma hajnalban. Egy Zrínyi úti társasház egyik lakásának ajtajából és ablakaiból is füst gomolygott, a lakás tulajdonosa vélhetően elaludt. Őt nyolc napon belül gyógyuló füstmérgezéssel szállították kórházba.

Néhány héttel ezelőtt a Zrínyi út családi házas szakaszán egy használaton kívüli ingatlan pincelakása gyulladt ki, egy férfi életét vesztette a tűzben. Ma hajnalban ugyancsak a Zrínyi útról, de ezúttal annak társasházas részéről érkezett bejelentés gomolygó füst miatt az Ózdi Rendőrkapitányságra.

„Kollégáim állampolgári bejelentést követően nagy erőkkel kivonultak az egyik Zrínyi úti társasházba. Rögtön a helyszínre érkezést követően megállapították, hogy az egyik ingatlan ablakán és ajtaján füst gomolyog ki. Késedelmet nem tűrve, azonnal behatoltak a lakásba, ahol megkezdték a mentést. Időközben kiérkeztek a társszervek. A mentők ellátták a sérültet, aki nyolc napon belül gyógyuló füstmérgezést szenvedett” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Miután a rendőrök bejutottak a második emeleti lakásba, és megkezdték a mentést, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársai is a helyszínre siettek. Hozzájuk egy óra húsz perckor érkezett bejelentés. A lánglovagok nagy erőkkel vonultak ki a Zrínyi útra.

„Gyakorlatilag a műszaki mentőnk kivételével minden gépjárműfecskendőt, illetve különleges szert riasztottak az esethez. Ez kettő darab fecskendőt, egy magasból mentőt és egy vízszállító járművet jelent. Kiérkezéskor felderítés alapján megállapította a szolgálatparancsnok, hogy a tűzhelyen felejtett étel égett oda, és az generálta a nagy mennyiségű füstöt” - nyilatkozta Tőkés Tamás, tűzoltóparancsnok.

Ezúttal csak a szerencsének, valamint a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem történt tragédia. Információink szerint a lakásban tartózkodó férfi ittas volt, amikor bekapcsolta a tűzhelyet. A Katasztrófavédelem szakemberei mindenkinek azt tanácsolják, hogy fáradtan, vagy bármilyen befolyásoltság alatt a legalapvetőbb tevékenységekbe se kezdjenek bele. A hasonló esetek odafigyeléssel, gondossággal elkerülhetők.


162_0_t 162_1_t 162_2_t 162_3_t
162_4_t 162_5_t 162_6_t 162_7_t
162_8_t 162_9_t
Vissza