Nyári elfoglaltság (képgalériával)2018. július 25. (szerda) 19:00 - Aktuálisnews/7161_0_300.jpgHorgásztábort rendeztek a Hangonyi-tónál a Magyar Országos Horgász Szövetség támogatásával. A program keretében a fiatalok három nap alatt sajátíthatják el a horgászat alapjait. Így többek között megtanulják a felszerelés önálló összeállítását, valamint a halakkal való kíméletes bánásmódot is.

Nincs egyszerű helyzete azoknak a szülőknek, akik nyáron táborba szeretnék küldeni gyermekeiket, hiszen a bőség zavarával találják szembe magukat. Az internetes keresőben számos erre specializálódott oldal kínál alternatívát a kikapcsolódásra. Ezzel szemben azok, akik horgásztáborba kívánják beíratni a fiatalokat, nem bővelkednek a lehetőségekben. Most a Hangonyi tó tulajdonosa a Magyar Országos Horgász Szövetséggel karöltve várta azokat a 6 és 14 év közötti ifjakat, akiket vonz a természet, és a víz közelsége.

„Egy háromnapos tábort szerveztünk a gyerekeknek, ezalatt megtanulnak teljesen önállóan horgászni. Először is a szerelékek összeállítása, etetőanyag-készítés, csalizás, horgászat, fárasztás-merítés. Ezután a halakból a horog eltávolítása, majd a halak visszaengedése. A horgászat befejeztével pedig az elpakolás és a horgászfelszerelések ápolása” - fogalmazott Balázs Zoltán, tógazda, főszervező.

A fiatalok a közös reggeli elfogyasztása után a tógazda segítségével állították össze a horgászkészségeket. Ezt követően önállóan kezdtek bele a halfogásba. Jól megfigyelhető volt, hogy többen már rutinosan segítették partra az apró keszegeket.

„Nagyon jól érzem magam. Régóta horgászom, egészen pontosan 4 hetes koromban voltam először, persze akkor még nem pecáztam. Ezután három éves koromban kezdtem el kijárni” - nyilatkozta Soltész Lili Kitti.

„Ahogy fárasztom a halat, látom, hogy milyen szépen siklik a vízen. A fogás örömét élvezem, hogy fogtam egy halat, ami szép nagy” - mondta Endrész Balázs.

A program célja, hogy megtanítsák a fiataloknak azt, hogy miként kell a vízparton viselkedni. Emellett tudatosítják bennük a fogd meg és engedd vissza elvet, hogy a következő generáció számára is élményeket biztosíthassanak az uszonyosok. Augusztus 21-én ismét indul egy turnus, így a szervező továbbra is várja azok jelentkezését, akiknek felkeltette az érdeklődését a háromnapos horgásztábor.


161_0_t 161_1_t 161_2_t 161_3_t
161_4_t 161_5_t 161_6_t 161_7_t
161_8_t 161_9_t
Vissza