Élménydús tábor (képgalériával)2018. július 23. (hétfő) 19:00 - Sportnews/7153_0_300.jpgHárom héten keresztül, közel 80 gyermek számára biztosítanak mindennapos elfoglaltságot a város sportlétesítményei. Az Ózdi Sport- és Élményközpont nyári, napközis jellegű sporttáborában színes programkavalkádban vesznek részt, illetve többféle sportággal is megismerkednek a fiatalok, de kirándulások is szerepelnek a repertoárban.

Három évvel ezelőtt szervezték meg első sporttáborukat az Ózdi Sport- és Élményközpont munkatársai. A program elsődleges célja, hogy a táborvezetők úgy biztosítsanak mozgáslehetőséget a fiataloknak, hogy közben több sportágat is megismertessenek velük. Míg tavaly hat hetet ölelt fel a nyári rendezvény, addig idén négy hétre terveztek a szervezők. Azt mondják, az elmúlt évek tapasztaltai azt mutatják, hogy ez a nyári elfoglaltság népszerű a gyerekek körében.

„Folyamatosan vannak visszajáró vendégeink. Évről évre ők próbálják a jó hírünket kelteni. Folyamatosan bővülünk, mindig vannak új arcok. De inkább több a vissza térő, hiszen nagyon tetszik neki. Több gyermek is részt vesz majdnem minden táborban. 3-4 fő, aki három héten itt lesz velünk” - nyilatkozta Török Richárd, az  Ózdi Sport- és Élményközpont táborszervezője.

A sporttábort napközis jelleggel rendezik meg. A gyerekeknek a reggeli óráktól délutánig biztosítanak elfoglaltságot. Több programmal igyekeznek színesíteni az egyhetes turnusokat. Idén újdonságnak számít a bokszedzés, a katonai nap, a jóga óra, illetve egy éjszakát a Városi Strand Kempingjében is eltöltenek a fiatalok. A Kékcsillag Segítőkutyás Egyesület tagjai pedig már visszajáró vendégeknek számítanak.

„Ezeken a programokon egyórás játékos, interaktív bemutatókat szoktunk tartani, amikor a gyerekek aktívan részt vesznek a kutyával közös feladatokban. Bemutatjuk a terápiás kutyák munkáját, illetve mellette ők is kipróbálhatják, hogy mégis hogyan tanul, és hogyan viselkedik a kutya” - fogalmazott Szűcs Nikoletta , a Kékcsillag Segítőkutyás Egyesület  terápiás kutyafelvezetője.

A gyerekek különböző ügyességi feladatokat oldottak meg az egyesület négylábúival. Maci és Gyömbér teljesen lekötötte a fiatalok figyelmét. A pacsi után nem maradhatott el a jutalomfalat sem.

„Most kutyásat játszottunk, és le kellett foglalni a mancsokat, mert volt láb és kéz nyom. Alakítottunk egy kört Niki nénivel” - mondta Tar Liliána.

„Én szeretek a tábortűznél ülni, és a kutyákkal játszani” - nyilatkozta Antal Laura.

A különböző bemutatók és foglalkozások mellett az egyéb szabadidős programok sem hiányoznak a sporttábor kínálatából. A kutyabemutató után a csoport látogatást tett az Ózdi Városi Televízió szerkesztőségében is, ahol bekukkanthattak a színfalak mögé, és személyesen tapasztalhatták meg a műsorkészítés folyamatát. Megnézték a  a vágóhelyiségeket, a vezérlőt, és kipróbálhatták magukat a kamera előtt. A csoport a hét folyamán ellátogat majd a Vitkó Lovastanyára, illetve Szilvásváradra is.


153_0_t 153_1_t 153_2_t 153_3_t
153_4_t 153_5_t 153_6_t 153_7_t
153_8_t 153_9_t 153_10_t 153_11_t
153_12_t 153_13_t 153_14_t 153_15_t
153_16_t 153_17_t 153_18_t
Vissza