Dobban a szív (képgalériával)2018. július 23. (hétfő) 19:00 - Egészségnews/7151_0_300.jpgCsaládi egészségnapot tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Sportegyesület. Szombaton reggeltől délutánig több százan látogattak el az Ifjúsági Parkba, ahol különböző sportprogramokkal, egészségügyi szűrővizsgálatokkal és gyümölcskóstolással várták őket a szakemberek.

Szombaton reggeltől egészen délutánig számos sportprogram várta az érdeklődőket. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Sportegyesülete Dobban a szív címmel szervezett családi egészségnapot városunkban. A rendezvény egy roadshow része, amelyet európai uniós pályázatnak köszönhetően valósít meg a szervezet.

„A mi számunkra fontos célcsoport a halmozottan hátrányos helyzetű emberek. Ők kevesebbet mozdulnak, kevésbé élnek egészségtudatos életet. Nem biztos, hogy mindig a megfelelő gyümölcsöket, zöldségeket használják a főzéshez. Ezeket szeretnénk nekik megmutatni, illetve azt, hogy minimális mozgással az ő egészséges életmódjuk egészen jó irányba tudna elmozdulni” - mondta Kiss Dávid, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Sportegyesület ügyvezetője.

A sportolni, kikapcsolódni vágyók mászófalon tehették próbára felkészültségüket, és kipróbálhatták a teqballt, különböző streetworkout eszközöket, valamint bokszgépen mérhették le ütőerejüket. A színpad előtti füves területen közös aerobik is várta a vállalkozó szelleműeket.

„Hasznos ez. Az egészség szempontjából mindenképp, mert nem hagyja az embert otthon ellustulni” - nyilatkozta Benyák Zoltán.

A sportos programokkal egy időben különféle gyümölcsöket kínáltak a szeretetszolgálat munkatársai, az Almási Balogh Pál Kórház Egészségfejlesztési Irodájának munkatársai pedig szűrővizsgálatokat végeztek. A sátrakban folyamatosan egymást váltották az érdeklődők.

„Nem mindenkinek van otthon vérnyomásmérője, vércukormérője. Például én szeretném mindjárt megméretni a vércukromat, vérnyomásmérőm az van otthon. Kicsikét magas a vérnyomásom is, ezért szoktam rendszeresen mérni. Gyógyszert is sajnos szednem kell. Tüdőszűrő is van itt, úgyhogy azt hiszem, nagyon nagy jelentősége van, hogy ilyet tudnak szervezni” - fogalmazott Mezei Zoltánné.

Az egészségtudatosságot népszerűsítő roadshow-nak négy fő állomása van: Ózd mellett Miskolc, Sárospatak és Cigánd. Felkeresik a környező településeket is, így összesen harminchat alkalommal keresik fel az északkelet-magyarországi régiót. A szervezők pozitívan értékelték az ózdi tapasztalatokat, ugyanis több száz embert mozgatott meg a rendezvény városunkban.


151_0_t 151_1_t 151_2_t 151_3_t
151_4_t 151_5_t 151_6_t 151_7_t
151_8_t 151_9_t 151_10_t 151_11_t
151_12_t
Vissza