Első osztály (képgalériával)2018. július 19. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/7141_0_300.jpgMegkezdte a felkészülést a következő idényre az ÓAM-Ózdi KC ifjúsági csapata. Szakál Dániel tanítványai kivívták a jogot az első osztályban való indulásra, így most a fő feladat számukra játékuk sebességének növelése. Ma az első edzésen különböző átmozgató gyakorlatokat végeztek a fiatalok.

Alig egy hónapja vették át a bajnoki aranyérmeket az ÓAM-Ózdi KC ifjúsági csapatának tagjai Juhász Istvántól, a Magyar Kézilabda Szövetség Kiemelt Utánpótlás Programvezetőjétől. Az előző kiírást 42 ponttal nyerték az ózdiak, ám innentől egy új időszámítás kezdődik. Az első osztályban egy fokkal magasabb sebesség szükséges a sikeres szerepléshez, így a fiatalok már elkezdték az átmozgató edzéseket.

„A felkészülést úgy terveztem, hogy július végén elkezdjük, és augusztus végig csináljuk napi két edzéssel. Emellett felkészülési mérkőzések és tornák. Ami biztos az az augusztus 26-i hazai négycsapatos ifi torna” - mondta Szakál Dánel, az ÓAM-Ózdi KC ifi edzője.

A fiatalok most nem kézzel, hanem lábbal próbálták meg bevenni a kapukat. Szokványos módszer, hogy egy másik sportággal mozgatják át a játékosokat. Az ózdiak nagyon motiváltak, és alig várják, hogy becsatlakozhassanak az NB I küzdelmeibe.

„Mindenképpen keményebb dolgunk lesz, mint az előző osztályban. Remélem, hogy augusztusban az edzőmeccseken megfelelően fel tudunk készülni, mind az erősségeket, mind pedig a gyengeségeket tekintve” - nyilatkozta Farkas Bence.

A fiatalok hazai környezetben az Eger Eszterházy Szabadidő és Sportegyesület ellen kezdik meg szereplést a legjobbak között. Ezután két hosszú kirándulás vár a piros-kékekre, hiszen előbb egy orosházi, majd egy békéscsabai vendégjáték szerepel a programban. Ezután a tavalyi országos bronzérmes Pick Szegedet fogadják majd a Marosi István Városi Sportcsarnokban.


141_0_t 141_1_t 141_2_t 141_3_t
141_4_t
Vissza