Sokszínű tábor (képgalériával)2018. július 16. (hétfő) 19:00 - Aktuálisnews/7130_0_300.jpgKisiskolásoknak szervezett nyári tábort a Gyermekeink Mosolyáért Alapítvány. A kéthetes program során a fiatalok megismerhetik a város működését és kipróbálhatnak különböző kézműves foglalkozásokat is. A diákok ma ellátogattak a városi televízióhoz, bepillantottak a szerkesztőség mindennapjaiba, és megnézték, hogyan készülnek a műsorok. Látogatásuk során lehetőségük volt arra is, hogy kipróbálhassák magukat a képernyőn.

Több napja zajlik a Gyermekeink Mosolyáért Alapítvány képviselői által megálmodott nyári tábor, az Ózdi Városkerti Óvodák óvónőinek szervezésében. A programot tavaly hívták életre először, és mivel nagy népszerűségnek örvendett, idén is megrendezték. Ennek keretében a gyerekek ellátogatnak az ózdi közintézményekbe is, hogy jobban megismerjék a város működését. A múzeumban például kitölthettek egy kvízt a cserépedényekről, majd ki is próbálhatták azok elkészítését, persze csak papírtányérokra színes ceruzával rajzoltak népi motívumokat. Ezt követően a Gyártörténeti Emlékparkba vezetett a táborlakók útja. Ez a gyűjtemény olyan látnivalót jelent, amely a csoportok körében igen népszerű. A fiatalok rögtön birtokba vették az 1970-es évek elejéig iparvasúti szolgálatot teljesítő mozdonyt, de ők tekinthették meg elsőként a múlt héten előkerült Ludas Matyi-szobrot is. A nyári időszakban a vizes elfoglaltság sem hiányozhatott a sorból. A gyerekek önfeledten csúszdáztak és pancsoltak a Városi Strandfürdőben.

„Nekem minden tetszett, rajzoltunk, biliárdoztunk. Nagyon sok dolgot csináltunk, de nekem például az agyagozás tetszett a legjobban” - mondta Jászai Darina.

Ma délelőtt a helyi média világával ismerkedtek a diákok. Izgalmas világ tárult fel a gyerekek előtt, hiszen eddig csak a képernyőn keresztül láthatták a helyi televízió adását, most viszont bekukkanthattak a színfalak mögé, és személyesen tapasztalhatták meg a műsorkészítés folyamatát. Megnézték a szerkesztőséget, a vágóhelyiségeket, a vezérlőt és kipróbálhatták saját magukat is a kamera előtt.

„Hírt olvastam, nem volt nehéz, de nagyon izgultam” - nyilatkozta Molnár Lia.

Természetesen a stúdió volt számukra a legizgalmasabb, ahol a díszletek közé beülve, súgógépről olvastak fel rövid híreket. Ezáltal képet kaptak arról, hogy milyen az Ózdi Krónika műsorvezetőjének munkája, és riporterként is megállták a helyüket. Szóba kerültek a további tervek és az eddigi tapasztalatok is.

„Reggel bementünk az óvodába, ott monopolyztunk, csocsóztunk és játszottunk. Holnap megyünk a rendőrségre, szerdán Egerbe megyünk, csütörtökön lovaglunk, pénteken pedig megyünk a strandra” - mondta Varga Máté.

„Igazából tetszik, azért jelentkeztem most is, de közbe jött egy másik tábor is, és akkor ott is két hetet töltök és itt is, aztán pedig megyünk nyaralni” - fogalmazott Csépányi-Bárdos Bence.

„Nekem a kirándulás nyerte el eddig leginkább a tetszésemet. Szilvásváradon jártunk, most pedig Egerbe megyünk” - nyilatkozta Császár-Nagy Csanád Árpád.

A diákokat természetesen pedagógusok kísérték, akik maguk is hasznosnak ítélték meg az intézményi látogatást. A gyerekeket ezáltal új impulzusok és benyomások érik, és olyan dolgokat tapasztalhatnak meg, amelyekre csak ritkán nyílik alkalom.

„Tavalyhoz képest már túlmentünk azon, hogy csak itt kirándulunk a környéken. Most már visszük őket Egerbe és Szilvásváradra is. Az a tapasztalatunk, hogy a szülők körében ez a tábor egyre elterjedtebb, és szívesen hozzák hozzánk a gyermekeiket, akiknek így egy kellemes hetet biztosítunk, hogy élményekkel gazdag nyári szünetben töltsék el az idejüket” - fogalmazott Mede-Bárdos Krisztina, az Ózdi Városkerti Óvodák óvodapedagógusa.

A táborban jelenleg húsz kisiskolást foglalkoztatnak tízéves korig. Az alapítvány  legfontosabb célja, hogy megkönnyítsék azoknak a szülőknek a dolgát, akik gyermekeik felügyeletét csak nehezen tudják megoldani a nyári időszakban.


130_0_t 130_1_t 130_2_t 130_3_t
130_4_t 130_5_t 130_6_t 130_7_t
130_8_t 130_9_t 130_10_t 130_12_t
130_13_t 130_14_t 130_15_t 130_16_t
130_17_t 130_18_t 130_19_t 130_20_t
130_21_t 130_22_t 130_23_t 130_24_t
130_25_t 130_26_t 130_27_t 130_28_t
130_29_t 130_30_t
Vissza