104 év 2018. július 16. (hétfő) 19:00 - Városnews/7129_0_300.jpgTegnap ünnepelte 104-edik születésnapját Ózd legidősebb polgára. Sárváry Lajosné 1914. július 15-én született Sajóvárkonyon, két bátyja után ő volt a legkisebb a Vonga családban.

Nusika nénit egy hetesen, 1914. július 22-én keresztelték meg. Nagyszüleinek Csernelyben volt vegyeskereskedése, édesapja mozdonyvezetőként dolgozott, édesanyja a háztartást vezette. A polgári iskola elvégzését követően Vonga Anna, a putnoki lánynevelőben folytatta tanulmányait, ahol háztartási ismereteket tanult, az ott szerezett ismereteit máig kamatoztatja családja körében. A kohászatnál felvigyázóként dolgozó férjével, Sárváry Lajossal annak haláláig, 1997-ig élt házasságban. Két gyermekük született, Tamás és Lajos. Anna néni egyre fáradtabb már, de gyermekei, unokái erőt adnak neki a mindennapokhoz. Mi a hosszú élet titkáról is kérdeztük.

„A szeretet, csak a szeretet, hogy van Isten, aki felettünk uralkodik, legyen az pópa vagy pap, szóval csak szeretet legyen” - mondta Sárváry Lajosné.

Vissza