Kertmozival ünnepeltek (képgalériával)2018. július 16. (hétfő) 19:00 - Kultúranews/7128_0_300.jpgKertmozival ünnepelte kétéves születésnapját a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark. Ebből az alkalomból egy tavaly bemutatott magyar vígjátékot vetítettek a résztvevőknek. A szervezők meglepetéssel is készültek, egy ózdi cukrász segítségével cupcake-ekkel lepték meg a nézőket.

Két éve nyitotta meg kapuit a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark, azóta számos programot szerveztek már a francia filmnapoktól a diavetítésen át egészen a halloweeni mulatságig. A legnagyobb érdeklődésre azonban a nyári kertmozi tart számot, így kézenfekvő volt, hogy ezzel egybekötve ünnepeljék az intézmény második születésnapját. Ez alkalomból több mint százan látogattak el az NFÉ-be, voltak köztük visszatérő vendégek, de olyanok is, akik most először lépték át az élménypark kapuit.

„Még nem voltam itt, és szerettem volna megnézni, hogy milyen is egy ilyen filmvetítés” - mondta Bálint Klaudia.

„Most a páromtól hallottam, hogy van ilyen előadás, úgy gondoltam, hogy eljövök” - nyilatkozta Szunyi Attila.

„Igazából mi az intézményvezetővel ápolunk nagyon jó kapcsolatot a francia rendezvényeknek köszönhetően. Kellemes nyár este van, a mozit szeretjük, úgyhogy egy nagyon jó hangulatú estét várok ettől a mai rendezvénytől” - fogalmazott Bárdosné Raminczki Csilla.

A közönséget az év első kertmozija előtt az intézmény vezetője, Ádám Eszter köszöntötte. Elmondott néhány érdekességet a vetítendő magyar vígjátékról a Brazilokról, illetve röviden bemutatta az NFÉ elmúlt két évét.

„Két nagyon színes, változatos, programokkal teli, kreatív évet tudhatunk magunk mögött. Számos olyan programot szerveztünk, amit a hónapok, évek alatt továbbviszünk, és tovább szeretnénk vinni a jövőben is. Ilyen a ma esti programunk is, amit a tavalyi évben indítottunk el két alkalommal” - mondta Ádám Eszter, a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark intézményvezetője.

A résztvevők meglepetést is kaptak. Egy ózdi cukrász, Kriviánné Suller Anikó cupcake-eket sütött, amelyeken a díszítést az intézmény színeiben, zöldben, vajszínben és szürkében készítette el.


128_0_t 128_1_t 128_2_t 128_3_t
128_4_t 128_5_t
Vissza