Testületi döntések (képgalériával)2018. július 13. (péntek) 19:00 - Önkormányzatnews/7126_0_300.jpgKözösségi közlekedésről és ügyvezető váltásról tanácskozott többek között a képviselő-testület. A grémium döntése értelmében az Ózdi Sport- és Élményközpontot a jövőben Nagy-Mengyi Péter vezeti. A városatyák összesen 16 napirendi pontot vitattak meg.

Teljes létszámmal ült össze ma reggel városunk önkormányzatának képviselő-testülete. A városatyák első napirendi pontként az Ózdi Sport- és Élményközpont új ügyvezetőjének megválasztásáról döntöttek. A leköszönő Veres Zoltán helyét Nagy-Mengyi Péter veszi át, aki sok évig úszóedzőként segítette a fiatal sportolókat. Tevékenységéért az Ózd Városért kitüntető díjat is megkapta.

„Ismeri a sportlétesítményeket, a sportban otthonosan mozog, és ismeri a sportszervezeteket is. Ezért is gondoltuk azt, hogy ő lehet a megfelelő személy, aki egy évre, határozott idejű szerződéssel ellátja az ÓSÉK ügyvezetői teendőit” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Ezt követően a közösségi közlekedésről szóló előterjesztésekről egyeztettek. A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnökhelyettese, Kiss Sándor kifejtette: nehézséget jelent, hogy egyre kisebb az állami támogatás mértéke ezen a területen, így az önkormányzat költségei egyre nőnek. A járatszám egyébként továbbra is változatlan marad, kisebb menetrend-módosítással viszont eggyel kevesebb csuklós autóbusz használatára van szükség. Elfogadta a testület azt a javaslatot is, amely lehetővé teszi az óvodákban a maximális csoportlétszám túllépését. Három képviselő tartózkodott a szavazásnál, Obbágy Csaba hozzászólásban is elmondta, nem tudja támogatni az előterjesztést.

„A magyar kormánynak az a szándéka, hogy 2020-ig a lemorzsolódást tíz százalék alá csökkentse. Minden ezzel ellenkező irányú lépés szerintem helytelen” - tette hozzá Obbágy Csaba, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény elkészítette a 2017-es közfoglalkoztatásról szóló tájékoztatót. Ezzel kapcsolatban Fürjes Pál elmondta, Ózdnak a kezdetektől fogva különleges szerepe van ezen a téren. Ugyanakkor szerinte hamarosan csökkenni kezdhet a létszámkeret.

„A versenyszférában már másfél éve munkaerőhiány képződik. Fel kell arra készülni a város cégeinek, intézményeinek, hogy sokkal kevesebb lehetőség nyílik közfoglalkoztatási keretek igénybevételére, hiszen vákuum van a normál foglalkoztatási területen” - fogalmazott Fürjes Pál, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

A grémium két sportegyesület tájékoztatóját is meghallgatta. Az ÓAM-Ózdi KC elnökségi tagja, Lőw Gábor felszólalásában hangsúlyozta, összefogásra lenne szükség, hogy a helyi vállalkozók lehetőségeikhez mérten támogassák a város sportját. A legnagyobb vitát az Ózdi Football Club tájékoztatója váltotta ki. Vitális István úgy fogalmazott, minden idők egyik leggyengébb beszámolóját nyújtotta be az egyesület. Hozzátette: a klubvezetés ígéreteivel kapcsolatban is kétségei vannak.

„Nagyon el vagyok szomorodva, hogy sportszerető emberként ilyet kell mondanom, de szerintem egy nagy humbug az egész. Ez az én véleményem. Össze fog omlani, egy nap alatt. Hogy ez holnap lesz-e vagy holnapután, vagy egy fél év múlva, nem tudom. Azt látom, hogy ezt alpolgármester úr vagy nem látja, vagy nem akarja látni” - mondta Vitális István, független önkormányzati képviselő.

Gál László válaszában értetlenkedésének adott hangot, szerinte ugyanis nincs ok aggodalomra az Ózdi FC ügyében. Elmondta, hogy a csapatnak határozott szakmai céljai vannak. Kiss Sándor kérdésére pedig fejlesztésekről is beszélt. Kifejtette, hogy TAO-támogatás segítségével nagy méretű műfüves pálya létesülhet a Városi Stadionban, míg az egyik edzőpályát világítással látják el. A képviselő-testület végül minden előterjesztést megszavazott.


126_0_t 126_1_t 126_2_t 126_3_t
126_4_t 126_5_t 126_6_t 126_7_t
126_8_t 126_9_t 126_10_t
Vissza